The Others Korunanların hepsini kovduk

Korunanların hepsini kovduk

24.04.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Korunanların hepsini kovduk

Korunanların hepsini kovduk


GÖKÇER TAHİNCİOĞLU Ankara


       Emlak Bankası yöneticilerinden komisyon istendiği iddiasıyla bir kez daha gündeme gelen Kızılay'ın Başkanı Ertan Gönen, olayda sadece Kızılay'ın suçlanmasının haksızlık olduğunu savunarak, "Emlak Bankası da komisyon veren konumunda. Neden sadece biz suçlanıyoruz" dedi.
       Emlak Bankası'nın sorumluluğu bulunup bulunmadığının üzerinde durulmadığını ifade eden Gönen şunları söyledi:
       "Bütçe Komisyonu Başkanı Ahmet Karakuş, komisyonun başka bankalarla görüşme yapması önerisini getirdi. Karakuş ve bir kişi görüşmeye gitmiş. Yöneticilerle görüşmüşler. Ancak onların böyle bir pazarlık yaptığını düşünmüyorum. Emlak Bankası yöneticileri reddediyor, biz reddediyoruz. Mali Şube açıklama yapsın. Neyse çıksın ortaya."
       Gönen, Devlet Bakanı Sadi Somuncuoğlu'nun, "Emlak Bankası'nı şaibeden kurataracağız" yönündeki açıklamasını da anımsatarak, "Bakan hiç bizden bahsetmedi. Neden biz suçlanıyoruz" dedi.
       Kızılay'ın soruşturmalara ve davalara konu olan geçmişteki kararlarının, kendisinin katılmadığı yönetim kurulu toplantılarında alındığını belirten Gönen, "Benden çekinirlerdi" diye konuştu.
       Kızılay'da geçmişte hatalar yapıldığını kabul eden Gönen, "Biz bu dönemde soruşturulamayan, korunan kişileri de işten çıkardık. Ben bunların hepsini biliyordum. Ben 17 Ağustos'tan sonra çadırlar gündeme gelince 'Çadırlar bahane' demiştim. Asıl gündeme gelecekler bu hatalardı" diye konuştu.

"Müfettişi dava edeceğim"

       Kendisini hakkında soruşturma yapan Başbakanlık müfettişlerinden şikayetçi olduğunu ve davaların sonuçlanmasının ardından haklarını korumak için elinden geleni yapacağını söyleyen Gönen, suçlamalar karşısında kendisinin ifadesini bile alınmadığını kaydetti. Gönen, "Ben haklılığımı kanıtlamak için dava bile açabilirim" dedi.