The Others Kötü hava zarar verdi

Kötü hava zarar verdi

03.02.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

Kötü hava zarar verdi

Kötü hava zarar verdi

ANİDEN bastıran yağış ve fırtına Bodrum ve Marmaris'te hayatı felç ederken, beyaz bir örtüyle kaplanan Ankara'da 168 trafik kazası meydana geldi.
Metrekareye ortalama 90 ila 135 kilogram düşen yağmur ile fırtına nedeniyle Bodrum'da bir tekne batarken, dağlardan gelen sel suları birçok caddeyi kullanılamaz hale getirdi. Birçok ev ve işyeri sular altında kalırken, sel sularına kapılan bazı sokak hayvanları da telef oldu.
Bodrum itfaiye ekipleri 24 saat çalışarak, su basan evlerde ve işyerlerinde boşaltma çalışmalarını sürdürüyor. Caddelerdeki logarların patlaması ve derelerden gelen sel suları özellikle Gümbet Mahallesi'nde hayatı felce uğratırken, vatandaşların evlerinden dışarı çıkamadığı, pencerelerden yağışı izlediği görüldü. Bazı otellerin tabelaları fırtınadan koparken, bazı köylerde elektrik ve telefon hatları kullanılamaz hale geldi.

1993'teki sel baskınında büyük zarara uğrayan Marmaris dün yeni bir felaketin eşiğinden döndü. Metrekareye 94 kilogram yağışın düştüğü Maramis'te şiddetli yağışlar nedeniyle 45. kilometreye dağlardan kayalar koptu ve yol yaklaşık iki saat trafiğe kapandı.
Balıkesir'in Ayvalık ve Edremit ilçeleriyle Gömeç, Altınoluk ve Küçükkuyu beldelerinde de şiddetli yağışlar nedeniyle çok sayıda ev, işyeri ve ekili alan sular altında kaldı.

Ankara dün sabah erken saatlerde başlayan kar yağışı sonucu beyaza büründü. Kar kalınlığı 5 santimetreye ulaşırken, 168 trafik kazası meydana geldi, birçok araç yollarda kaldı, vatandaşlar işlerine gidemedi. Belediye araçları buzlanmaya karşı tuzlama çalışması yaparken, trafik ekipleri kaza olan yollarda trafiği durdurdu. Rize'ye giden Başbakan Mesut Yılmaz, Esenboğa Havalimanı'na bir saatte varabilirken, şehirlerarası yollarda da yer yer buzlanma nedeniyle trafik aksadı. Kar yağışının yerini öğlen saatlerinden itibaren yağmurun alması, Ankara'ya rahat bir nefes aldırdı.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü yetkilileri, Türkiye'nin yarından itibaren ılık ve yağışlı havanın etkisi altına gireceğini bildirdi.