The Others Kral gelini değil ressam!

Kral gelini değil ressam!

20.05.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ressam Munerah Abdullah Abaalkhail’in ikinci kişisel sergisi Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış’ın katılımıyla Haliç Kongre Merkezi’nde ziyarete açılınca Milliyet haberi “Suudi Prenses’in 2. Sergisi İstanbul’da” başlığıyla haberi verdi.

Kral gelini değil ressam

Haberde Munerah Abdullah Abaalkhail, Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdulaziz el - Suud’un gelini olarak tanıtılıyor. Haliç Kongre Merkezi Anonim Şirketi vekili Avukat Muhammed Hardalaç gönderdiği e-mailde Abaalkhaile’nin Suudi Arabistan Kralının gelini olmadığını, Kralla akrabalık ilişkisinin bulunmadığını ve Kuveyt vatandaşı olduğunu belirterek haberin düzeltilmesini istiyor.

Ombudsman Görüşü: Haliç Kongre Merkezi gönderdiği basın davetiyesinde Abaalkhaile’i Suudi Arabistan Kralı’nın gelini olarak tanıtmakta. Haberi yapan muhabirimiz Yasemin Bay serginin açılışında Haliç Kongre Merkezi’nin müdürü de dahil olmak üzere konuyla ilgili bilgisine başvurduğu kişilerin de Abaalkhail’den Suudi Arabistan Kralı’nın gelini olarak söz ettiğini belirtiyor. Dolayısıyla kamuoyunu yanlış bilgilendirme gazetenin değil, basın bülteninde Abaalkhail’i ‘Kralın gelini’ olarak tanıtan Haliç Kongre Merkezi’nin sorunudur.
Ancak Suudi Arabistan’da kadınlar üzerinde ağır yaptırımların olduğu da bilinen bir gerçek. Haberde Abaalkhail’in ‘Kral’ın gelini’ olarak öne çıkartılmasına karşın kraliyet ailesinin kadın sanatçılara yaklaşımıyla ilgili tek bir soru söz konusu hatayı haber öncesinde ortaya çıkartabilirdi.