The Others Kürtaj eylemleri

Kürtaj eylemleri

11.06.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Çeşitli sivil toplum kuruluşlarının kürtajın yasaklanmasına karşı eylem ve protesto gösterileri sürüyor.

Kürtaj eylemleri

Bazı okurlarımız, Türkiye’nin birçok bölgesinde kadın örgütlerinin bir araya gelerek düzenlediği eylemlerin basında yeterince yer bulmadığı görüşünde. Sevinç Bergi şöyle diyor: “Sosyal medya sayesinde biliyoruz ki kadınlar Türkiye’nin dört bir yanında eylem yapıyor. Milliyet ilk gün Kadıköy’de yapılan eylemin dışında diğer eylem ve tepkilere yer vermiyor. Neden acaba?”
Deniz Beşikçioğlu da, “Milliyet internet sayfasında ‘İskele Meydanı’nda hafta sonu yapılacak etkinlikler dolayısıyla bazı yollar trafiğe kapatılacak’ deniliyor. Rıhtım Caddesi’nin tamamı, Boğa Meydanı’ndan Rıhtım Caddesi’ne kadar olan tüm yol, Söğütlüçeşme Caddesi’nden Rıhtım’a inen ara sokakların kapatılacağını öğrendik, iyi güzel de haberinizden bu eylemlerin ne olduğunu öğrenemedik. Yetkililer “eylem var” dediğinde bir muhabir “Ne eylemi?” diye sormaz mı?” diye soruyor.

Haberin Devamı

Ombudsman’ın Notu:

Toplumun önemli bir bölümünü ilgilendiren konulara ilişkin tepkilerin medyada yer bulması, aynı zamanda toplumsal hareketlerin kazandığı ivme açısından da önemli bir göstergedir.
Ancak okurumuzun kürtajın yasaklanmasına ilişkin tepkilerin basında yeterince yer almadığı yönündeki eleştirisi haksız bir eleştiridir. Milliyet gazetesi gerek yazarlarıyla gerekse haberleriyle kamuoyunun bu konudaki tepkilerini okurlarıyla en iyi şekilde paylaşıyor. Buna karşın eylemlerin sürdüğü doğrudur. Bu nedenle bir başka okurumuzun hafta sonu Kadıköy’ün neden trafiğe kapatılacağının yazılmamasına ilişkin eleştirisine katılıyoruz.