The Others Kutan: 312 kalkacak Erdoğan dışarı çıkacak

Kutan: 312 kalkacak Erdoğan dışarı çıkacak

17.04.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Kutan: 312 kalkacak Erdoğan dışarı çıkacak

Kutan: 312 kalkacak Erdoğan dışarı çıkacak


Abdullah Karakuş Düzce


FP Genel Başkanı Recai Kutan, iktidara gelmeleri halinde, Türk Ceza Kanunu'nun 312. maddesini kaldıracaklarını belirterek, "FP iktidara gelince Tayyip dışarı çıkacak, hırsızlar içeri girecek" dedi.
Kutan, sandıkların siyasi partilerin hesaba çekildiği yerler olduğunu, meydanlarda konuşanların yarın susacağını, o gün halkın konuşacağını söyledi.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önemli hizmetler yapmasına karşın şiir okuduğu için cezaevine girdiğini öne süren Kutan şöyle konuştu:
"Tayyip Erdoğan'ı 312. maddeden içeri tıktılar. 'Tayyip hapisten ne zaman çıkacak?' diye bana soruyorlar. Meydanda, 'Bekle Tayyip, Kutan geliyor' diye bir pankart var. İktidara geldiğimizde 312. maddeyi kaldıracağız."
FP lideri, ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz'ın, bazı yerlerde "imam hatipleri Erbakan kapattı" dediğini belirterek, şu görüşleri dile getirdi:
"Yılmaz'a 'Çık bunu meydanlarda söyle' dedik. Ama Yılmaz'ın meydanlara tek başına çıkmaya cesareti yok. Mahsun Kırmızıgül'le birlikte çıkıyor. Yılmaz, yanına Mahsun'u alacağına, mazlum halkı alsa daha iyi olmaz mı?"

'Siyasi terbiyesizlik'

FP Genel Başkanı Recai Kutan, İstanbul'da ele geçirilen seçim tutanaklarıyla ilgili olarak Başbakan Bülent Ecevit'in, partisine yönelik suçlamalarını "siyasi terbiyeden uzak iddialar" olarak değerlendirdi.
Kutan, partisince düzenlenecek mitinge katılmak üzere Bolu'nun Düzce ilçesine giderken, Ankara - İstanbul karayolunun Abant gişeleri mevkiinde partililer tarafından karşılandı.
Kutan, burada gazetecilerin sorularını yanıtlarken, FP'nin kurulduğu günden bu yana, siyasi söylemlerinde kullandığı üsluba çok dikkat ettiğini, diğer partileri kırıcı sözlerden sürekli kaçındıklarını söyledi.
Siyasi parti liderlerinin, karşılıklı olarak birbirlerini suçlamalarının, iftiralarda bulunmalarının Türkiye'ye bir yarar sağlamayacağını kaydeden Kutan, şöyle devam etti:
"Başbakan Bülent Ecevit, İstanbul'da ele geçirilen seçim tutanakları ile ilgili partimizi hedef alan bazı beyanlarda bulundu. YSK Başkanı, ele geçirilen tutanaklarla, seçimde hile yapılmasının söz konusu olamayacağını açıklamasına karşın Ecevit, partimizi suçlayıcı, siyasi terbiyeden uzak iddialarda bulunmuştur."
Kutan'la Düzce mitingine katılmak üzere parti otobüsünde bulunan FP Ankara 2. Bölge Milletvekili adayı Nuran Altunbaş ise seçilmesi halinde TBMM'ye türbanlı olarak geleceğini söyledi.