The Others Kuzey Irak'a büyük gözaltı

Kuzey Irak'a büyük gözaltı

05.11.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

Kuzey Irak'a büyük gözaltı

Kuzey Iraka büyük gözaltı

       ABDULLAH Öcalan'ın Şam'ı terkedip Rusya'ya yerleşmesi üzerine örgütte yaşanan sarsıntı, yönetim kadrosunda yetki tartışmasıyla sürerken, Kuzey Irak sınırında büyük hareketlilik gözleniyor. Olası sınır ötesi harekata destek vermek amacıyla KDP'ye bağlı Sipahi birliklerinin Uludere bölgesine geldiği öğrenildi.
       Güneydoğu'da sürdürülen etkili operasyonlar nedeniyle büyük kayıplar veren PKK'lıların büyük bölümünün yapılan tek yanlı ateşkes nedeniyle Kuzey Irak'a geçmesi üzerine, sınır hattında güvenlik önlemleri arttırıldı. Hakkari ve Şırnak'ın sınır hattında yer yer sınırlı operasyonlar sürdürülürken, yoğun hareketlilik yaşanıyor. PKK'lıların bir süre önce temizlenen bölgelere yeniden giriş yaptığı ve kış hazırlığı içinde bulunduğu duyumunun alınması üzerine, tespit edilen noktalara yönelik harekat hazırlığı olabileceği belirtildi.
       Uludere, Çukurca ve Şemdinli bölgesinin karşısında yer alan PKK barınakları için bölgenin deneyimli korucuları ve peşmergelerden yararlanılacak. Bu amaçla KDP'nin Sipahi birliklerinin Türkiye'ye giriş yaptığı da ileri sürüldü. Önceki gün Habur sınır kapısından giriş yapan 300 civarındaki sipahi peşmergenin, Silopi ilçesinin sınır hattından Uludere'ye geçtiği gelen haberler arasında. Olası harekatın merkezini oluşturması beklenen Haftanin bölgesine çıkarma yapmak için Uludere'nin Ortasu bölgesine konuşlandığı ileri sürülen Sipahi birliklerinin, deneyimli korucular ve komandolar eşliğinde sınır hattında sınırlı operasyonlara destek verdiği belirtiliyor. PKK'nın Kuzey Irak topraklarındaki Haftanin ve Zap kampı ile iç kesimlerde yer alan Metina ve Gara dağlarına yönelik operasyonlar için hazırlıkların son aşamada olduğu bildiriliyor.