The Others Life ya da world

Life ya da world

24.04.2003 - 00:00 | Son Güncellenme:

Life ya da world

Life  ya da world


Fena karıştı... Önceki gün yazdığım yazıda, bahsi geçen reklamda üzerine Türkçe sözler yazılmış olan parça tabii ki Louis Armstrong'un söylediği "What A Wonderfull World"... Elektronik posta adresime epey not geldi. Demek ki okunuyormuşum!

TRT'ye en güçlü genel müdür adayı Şenol Demiröz. O olmazsa Mustafa Ruhi Şirin. Şirin, Çocuk Vakfı Kurucusu, çocuk kitapları yazmış bu yönü ile bilinen, ama TRT'nin de çemberinden geçmiş bir isim. "İslami" cenaha yakın... Bunu herhangi bir ön yargı ile söylemiyorum. Şenol Demiröz de öyle... Peki bu iki isimden biri seçilirse ne olacak? Bir kere bu kartvizitler ile göreve geldikleri için öyle kör gözüm parmağına icraatlar olmayacak. Zaman içinde, yavaş yavaş... Hiçbir hükümet (ister sağ, ister sol) TRT'yi özerk görmek istemez. Onun için de hiçbir iktidar döneminde, muhalefet bu konuları gündeme getirmez. Bilir ki bir gün TRT kendi işine de yarayacaktır!

Yaprak Özer arkadaşımızın TRT 2'de yayınlanan "Kariyer Dünyası" programına reklamcı Serdar Erener ve Gani Müjde konuk oldular. "Nasıl başarılı oldunuz?" hikayesi ve "ipuçları veriniz" konuşmaları. Başarılı olmanın şartı; "Öğrenmek, iştahlı olmak" dedi Serdar Erener. Valla bizim amca da (Orhan Koloğlu) acayip okur, tarih kitapları filan yazar; bildim bileli daktilosunun (şimdilerde mecburen klavyenin) başındadır. Nedense bir türlü iki yakası bir araya gelmemiştir. Onun için aslında böyle muhabbetlere pek inanmam. "Köşeyi nasıl döneceğini" bilme sanatıdır olay! Şimdi bunu da açık açık söylemek ayıp olacağından öğrenmek, iştahlı olmak, şansı yakalamak filan denilir. Bana da soruyorlar arada sırada "başarının sırrı nedir?" diye... İşte yukarıda belirttiğim gibi daha bir şarkının adını doğru dürüst bilememek mesela. Babalar, yemeyelim birbirimizi; biliyoruz aslında nasıl olduğunu şu "başarı" işlerinin ışıltılı dünyada... "Fırsat", "tesadüf" lafları allengirli ne kadar iş varsa onlara takılan kulptur. "Köşeyi nasıl döneceğinizi bileceksiniz çocuklar. Mutlu olmak filan istiyorsanız bunun adına her numarayı yapabileceksiniz. Cipiniz olsun istiyorsanız, villada oturmak istiyorsanız işi bileceksiniz... Yoksa avucunuzu yalarsınız"... Özetle budur durum...