The Others Logolarkarışırsa

Logolarkarışırsa

02.10.2002 - 00:00 | Son Güncellenme:

Logolarkarışırsa

Logolarkarışırsa


Show TV’yi yeni logosuyla izlemeye başladık. CNBC-e ile karıştıracağız Show’u! Yani illâ çağrıştıracak bir amblem mi bulmak gerekiyordu? En zor olanını yapmışlar diyebilirim.

YaŞar Nuri Öztürk "Teke Tek" programında istifadan vazgeçti. Fatih Altaylı da bu konuda arabuluculuk yapmış oldu. Yaşar Nuri Öztürk; "yarın (bugün) Deniz Bey’le konuşuruz" diyerek vazgeçebileceği işaretini verdi. Bazen canlı yayınlarda böyle hayırlı işler de yapılıyor.

"Bİzİm zamanımız"... Şimdilerde reklamlarda "zamanlar" harcanıyor. Doların fiyatı, komşuluk ilişkileri, sevgiler, bir film şeridi şeklinde tüketiliyor. İletişim bir sanat oluveriyor. Çünkü "bizim zamanlarımızı" hoop diye alıp bugüne taşıyor aklınca...

Okurlar, Sibel Can ile bir süre beraber takılıp zayıflayabilecekler. Olabilir. Olabilir de reklamda "Bu Vatan hepimizin" denilmesiyle Sibel Can ile zayıflamanın bağını çözemedim.

Candar Ağa ve yanındakilerin ciplerin üstünde bir halleri var sanki Teksas’ta kasaba basmaya gidiliyor. Fantazide üstümüze yok. Çünkü tersi olmayacağına göre, yani Spielberg "Sürü" filmi çekemeyeceğine göre, bizim "Arizona Dream"i yapmamız daha makul oluyor. Buldum buldum, aslında bu görüntüler Afganistan, Irak vs. ile ilgili haberlerde var. Hatta Endonezya’daki Müslüman gerillalar da aynen bizim Candar Ağa ve yanındakiler gibi baskına gidiyor. Sanırım bizim "cep telefonlu köy dizileri" bu görüntülerden etkilendi.

"KaraoĞlan" özene bezene çekilmiş. Şimdi bakın çekim konusunda acayip bir ilerleme var, özen var. Genelde Türk dizilerinin en büyük sorunu "aksiyon" sahneleri oluyor. Olabilecek en üst düzeyde çözüm "Karaoğlanöda gerçekleşse bile daha yabancıların tadına varamıyor. Neden olamıyor hep merak etmişimdir.

Reha Muhtar C ve D kategorilerinde (sıradan vatandaşlar!) dördüncü; A ve B kategorisinde (okumuşlar!) 14. olmuş. Sonuçta geldiğini hissettirdi Muhtar. Star Max’ı (bana hep dondurma markasını çağrıştıran bir isim) kalkındırır düşüncesi ile hareket edildi, ama olmadı.

"Absorbe etmesi" dedi Kenan Onuk. Oui monsieur Onuk, il faut bien absorber!