The Others Lorca mı, Ionesco mu?

Lorca mı, Ionesco mu?

24.12.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Lorca mı, Ionesco mu?

Lorca mı, Ionesco mu

Lorca mı, Ionesco mu?

Ağırlığınca Altın yarışmasında bir soru: "Bernarda Alba’nın Evi ve Yerma adlı tiyatro eserleri kime aittir?"... Sokaktaki adama soruyorlar. "Ionesco" diyor. İki şık var. Lorca ve Ionesco... Bu eserler Lorca’ya ait değil mi? Yani böyle de olur mu?

Cine5 ne olacak?
Bir zamanların parlak kanalı CINE5’te mali durumlar pek parlak değil. Yeni ortaklar aranıyor. Hem yurtiçinde hem de yurtdışında. Fakat CINE5’in Amerikan film stüdyoları ile yaptığı anlaşmadaki koşulların ağırlığı ortakları kaçırıyor. Yani bir geçiş dönemindeki kanal bakalım bu bunalımı nasıl aşacak?

Dublaj sorunu
Dijital yayınlardaki dizi ve filmler dublajlı veriliyor. Yani acayip bir yoğunluk var. Peki kalite? Ülkemizdeki dublaj stüdyoları bu ağırlığı kaldırabiliyor mu? Yeni kanallar da eklenecek; bir de yerli kanalların işleri var. İngilizce bilenler orijinalinden izliyor. Yani olabildiğince kalitesizlikten uzaklaşabiliyorlar.

Yeni tematik kanal
New Media Group... Nuri Çolakoğlu’nun başını çektiği yeni bir grup. HiTech TV ve arTV adlı iki yeni tematik kanal haziranda karşınızda olacak. Kablodan ve dijital yayınlardan izleyiciye ulaşmayı hedefliyor. HiTech’in başında Bülent Boytorun, kültür ve sanat kanalı olacak arTV’nin ise Can Dündar var. Müzik ve belgesel dünyasının en geniş yelpazesini içinde barındıracaklar. En önemlisi ülkemizdeki belgeselciler için yeni bir umut olmaları. Demek ki istenince oluyormuş. Benim yaklaşık dört yıldır yazdığım tematik kanal gerçeğinin anlaşılması bu kadar sürüyormuş...

Eurosport kabloda
Türk Telekom, Eurosport ile anlaşmış. Kanal yakında karşınızda olacak. Yeri gelmişken kablolu yayın abonelerine bazı bilgiler verelim. "Telekom özelleşecek. Ondan sonra kablolu yayınlar da adam olur" demiştim. Özelleştirilecek olan Türk Telekom’un yanı sıra, kablolu yayınlar ayrı bir şirket çatısı altında gerçekleşecek. Buraya dışarıdan da ortak alınabilecek. Ve sanırım bundan sonra kablolu yayınlar adam gibi olacak. Daha önce niye olmadı? Vallahi onu hükümete sormak gerekiyor. Taşeron firmalar kâr etmedikleri için ilgilenmediler.