The Others Maçlar başladı

Maçlar başladı

16.07.2003 - 00:00 | Son Güncellenme:

Maçlar başladı

Maçlar başladı


GÜNDEMDEKİ kola reklamı gayet yerinde ve hoş. Türk'ü Türk'ten başkası bu kadar güzel "ti"ye alamazdı. Halimizi bu kadar güzel anlatamazdı. Seyrederken gülüyoruz değil mi? Bir şekilde Sultanahmet'te ya da Boğaz vapurunda "götürme" içgüdüsü ile yaptığımız turist muhabbetlerinden bir farkı var mı? Sonuçta ne telgrafı, ne telefonu ne de düdüklü tencereyi icat edemediğimize göre... 69.6 milyar dolar ile en değerli marka "cola"ya açılan bu savaşı görmezden gelmek haksızlık olur!

TRT INT'te "Biz Geldik" diye bir gençlik programı var. Biraz "Beyaz Show", biraz "Zaga" kokuyor. Genç sunucu Rıza kardeşimiz, iki şovmenden de etkilenmiş. Önemli değil, zaman içinde kendi çizgisini oturtur... Ama zaman içinde oturması zor bir olay var; Türkçe. Genç işi olunca kelimeleri yaymak ve bol yabancı sözcükler kullanmak kaçınılmaz oluyor; "Simültane çıktı yanieeeee" gibi mesela.

"CARRIE'nin İntikamı"nın ne güzel "reklamı" alınmıştı. Keyifli bir şekilde izledik. Bir kere sona doğru kesildi. Finale 40 saniye kala bir daha keserler diye düşündüm ama olmadı.

BİR televizyon kanalının 30 gün kapatılması ne demek? Star'da çalışan arkadaşlarımız var. Ne olacak? Olan emekçi arkadaşlarımıza oluyor. Kameramana, program hazırlayana, haber kovalayan muhabire... Maaşları tırpanla, kapının önüne koy... Hep öyle olmuştur; bu sistem değişmediği sürece de böyle olacaktır.

TUĞBA Hanım'a kızmak haksızlık. Koca koca gazeteler haber yapıyorsa, ona niye kızalım. Aslında, sistemde ne yapması gerektiğini biliyor. O senaryoyu yazıyor, biz de filmini çekiyoruz. Dedim ya koca koca tirajlı gazeteler Tuğba Hanım'a bu kadar yer veriyorsa...

"AŞK Olsun" ve "Serseri"... Kanal D'nin iki yazlık dizisi. İkisi de tuttu. Boş zamanı iyi değerlendirme diye buna denir.

YİNE futbol günleri başlıyor hem de fena halde. 16 Temmuz (yani bugün) ile 4 Ağustos arasında yani 18 günde tam 17 maç yayını var. Futbolsuz bir günümüz geçmeyecek. Hatta aynı gün, üç maç yayını olacak (27 Temmuz - 1 Ağustos)... Haydi beyler, ekran başına...