The Others Madam Mitterrand'tan Kürt gruplara mektup

Madam Mitterrand'tan Kürt gruplara mektup

24.09.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Madam Mitterrand'tan Kürt gruplara mektup

Madam Mitterrandtan Kürt gruplara mektup


İHSAN DÖRTKARDEŞ DHA


       Eski Fransa Cumhurbaşkanı François Mitterrand'ın eşi Fransa Özgürlükler Vakfı Başkanı Daniella Mitterrand, Kuzey Irak'ta PKK ile Celal Talabani liderliğindeki Kürdistan Yurtsever Birliği (KYB) arasında süren çatışmaların durdurulması için taraflara mektup yazdı.
       Mitterrand, Talabani ile PKK'nın sözde Başkanlık Konseyi üyelerine gönderdiği mektupta Kürtler arasındaki çatışmalardan üzüldüğünü, diyalog yolunun tercih edilip, silahların susturulmasını istedi. Daniella Mitterrand, "Savaş kesinlikle Kürtlere yarar getirmiyor. Barış yolunda cevap bekliyorum" diye yazdı.
       Abdullah Öcalan ise avukatları aracılığıyla şu açıklamayı yaptı:
       "Talabani, demokratik çizginin gelişiminden korkuyor. Talabani, ilkel milliyetçi feodal çizginin başı. PKK barışçıl çizgide. Talabani, Türkiye'de çatışmaları durdurduğumuz için eleştiriyor.
       Bunların tarzı ya kaba isyancılık, ya da teslimiyettir. Bizim çizgimiz ise, demokratik temelde bütünleşmedir. 1., 2. ve 3. kuşak haklar dünya çapında kabul görmesine rağmen bugüne kadar Kürtler'e uygulanmamıştır. İnkar ve imha olmayacaksa, şiddet ve isyan da olmayacaktır. Kürtler, ilkel milliyetçiliği, Türkler'in de şöven milliyetçiliği aşması gerekmektedir.

Yazarlar