The Others Mafya kuşatmasına soruşturma açıldı

Mafya kuşatmasına soruşturma açıldı

08.08.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Mafya kuşatmasına soruşturma açıldı

Mafya kuşatmasına soruşturma açıldı


AYŞEGÜL AYDOĞAN İstanbul


       Süreyyapaşa Sanatoryumu’ndaki yeşil yağmasına Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan el koydu. Bakan Okuyan, konuyla ilgili soruşturma başlattıklarını açıklarken, SSK Genel Müdürlüğü İnşaat Emlak Dairesi de savcılığa suç duyurusunda bulundu.
       Süreyyapaşa Göğüs Hastalıkları Hastanesi’nin 2 bin 200 dönümlük arazisinin kuzeyinde kalan alanın gasp edilerek yeşil alanın yok edilmesine yönelik Milliyet’in haberi ses getirdi. Bakanlığına bağlı hastanenin arazisinde yürütülen çalışmayla ilgili soruşturma açıldığını açıklayan Okuyan, “Böyle bir sıkıntılı durum olduğunu biliyordum. Daha önce de hastanedeki incelemelerimde haberdar olmuştum. Hastane arazisinin mağdur olmaması için bazı tedbirler alıyoruz. Talimat verdim. Arazinin her tarafını çepeçevre çitle çeviriyoruz" dedi.
       Başhekim Mustafa Zengin’den bilgi alan Vali Erol Çakır da, hastane arazisinin kuzeyinde kalan alanda sürdürülen çalışmaların tespiti için Organize Suçlar Silah ve Kaçakçılık Şube Müdürlüğü ekiplerini görevlendirdi. Ekipler yaptıkları inceleme sonucunda Tepe Grubu’nun villa yaptırdığı alanda hastane arazisinden de yol geçireceği belirlendi.