The Others Mafya - siyaset iç içe

Mafya - siyaset iç içe

30.12.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Mafya - siyaset iç içe

Mafya - siyaset iç içe


Le Figaro, Milliyet'ten alıntılar yaparak verdiği haberde, Türkiye'de siyasetle mafyanın içiçeliğinin yeniden gündeme geldiğini yazdı


       Fransa'nın en önemli basın organlarından Le Figaro gazetesi, dünkü sayısında yarım sayfa ayırdığı Alaattin Çakıcı'nın Türkiye'ye iadesi sonrası yaşanan siyasal çekişmeyi ve ünlü mafya babasının sorgulanmaması olayını Milliyet ve Radikal'den geniş alıntılar yaparak yayımladı.
       "Mafya babasının skandal dönüşü: Fransa'nın Türkiye'ye iade ettiği Çakıcı, ülkede siyasetle mafyanın içiçeliğini bir kez daha gündeme getiriyor" başlığı kullanılan haberde Çakıcı'nın polis tarafından sorgulanmaması ve yargılanabileceği iki davadan birinin düşmesi "hayret" ifadesiyle verildi. Çakıcı'yı polise sorgulatmayan Adalet Bakanlığı'nın "Fransa sorgulanmasına izin vermiyor" iddiasının, Milliyet'te söyleşisi yayımlanan Aix En Provence Mahkemesi başsavcısı tarafından yalanlandığı vurgulandı. Çakıcı'nın sorgulanabileceğini belirten Başsavcı Jean François Pascal'in Milliyet'teki demeci, Le Figaro gazetesinde aynen yer aldı.
       Eric Biegala imzasını taşıyan haberde, geçmişi anlatılan Çakıcı'nın Türk gizli servisleri tarafından tetikçi olarak kullanıldığı, Çakıcı'nın Türkiye'ye iadesini garanti altına almak için 5 milyon dolar harcadığı kaydedildi.
       Haberde, Çakıcı'nın iadesinden sonra yaşanan skandalı en iyi biçimde Milliyet Genel Yayın Yönetmeni Yalçın Doğan'ın "Niye getirdik ki?" sorusuna karşılık CHP lideri Altan Öymen'in "Serbest bırakmak için" yanıtının özetlediği belirtildi.
       Çakıcı'nın konulduğu "Flamingo Yolu" olarak anılan Kartal Cezaevi'nin lüksü de, kutu içinde ayrıca haber konusu yapıldı.