The Others Mahalle tatsız

Mahalle tatsız

18.12.2003 - 00:00 | Son Güncellenme:

Özel bölüm

Mahalle tatsız






CNN TÜRK'ün vazgeçilmez yüzü Mehmet Ali Birand. Öyle bir yüz ki "kaçsanız da" kurtulmanız mümkün değil. Her an karşınızda. Hele önemli bir olay varsa kendisi ile karşılaşma ihtimaliniz katlanıyor. Son olarak Kıbrıs ile ilgili böyle bir durum söz konusu oldu. Kendisine sorduk Kıbrıs haberlerini...
Kıbrıs, Mehmet Ali Birand'ın uzmanlık alanı gereği vazgeçemediklerinden. Kıbrıs'taki ayrışma aslında yine Birand'ın olaylı canlı yayınları ile ortaya çıktı diyebiliriz. Kendisi de "O canlı yayınlarda (biraz da protesto gösterili) patlamayı yaptık" diyor. Peki kaç saat Kıbrıs konuştu Birand? Bir seneyi kafasında tartıyor ve "Son bir sene içinde rahat 120 ile 150 saat arasında belgeseller de dahil ayırmışımdır Kıbrıs'a" diye sözlerine devam ediyor.
Kıbrıs genelde konusu ediliyorsa televizyonda "Amaan bıktık" kategorisinde yer alır. Biraz seçimler ile hareketlendi. Peki nasıl bir duygu Kıbrıs gibi hem önemli hem de çok sıkıldığımız bir konuyu gündemde tutabilmek?
"Bende bıkkınlık yaptığı doğru. Tekrara düşme pahasına ele alınması, canlı tutulması gerekliydi" diyor ve önemli bir ayrıntının altını çiziyor: "Yeni gelen müşterime yeni bir gelişme vermek zorundayım"... Yani tekrar, yerini böyleyece yeniye bırakıyor. Bu akşam "32. Gün"de Kıbrıs sorununun tarihçesi var.
CNN TÜRK / 23.05


Şevket Çoruh ve Başak Köklükaya'nın başrol oynadığı "Sultan Makamı", yeni bölümüyle ekranda: Sultan, sinemanın satışı kesinleşince mahalleden ayrılır. Asiye de onunla birlikte gider. Mahallenin neşesi bu gelişme sonrası kaçar.
KANAL D / 21.20


"Gelİn" ise özel bölümüyle karşınızda. Zara'yla Atilla Saral'ı bir araya getiren dizide son üç bölümün önemli olaylarını izleyebilirsiniz.
KANAL D / 19.50


"beşN birK", AKP'nin yerel seçim hazırlıklarını masaya yatırıyor. Cüneyt Özdemir ve Soner Yalçın imzalı programa AKP Genel Sekreteri İstanbul Milletvekili İdris Naim Şahin konuk olacak ve yaptıkları anketlerden bahsedecek.
CNN TÜRK / 21.00


"Arena"da gıda skandalları devam ediyor. Uğur Dündar bu kez kaçak et pazarı, "doğal" diye satılan bitkisel ürünler ve ekmeğin içinden çıkan yabancı maddeleri ekrana getirecek.
KANAL D / 23.00