The Others MANTOSÜR DOĞAL ISI YALITIM SIVASI NEDİR?

MANTOSÜR DOĞAL ISI YALITIM SIVASI NEDİR?

05.01.2018 - 17:22 | Son Güncellenme:

Mantosür Doğal Isı Yalıtım Sıvası, tamamı Türkiye’de çıkan hafif agregaları madenlerden üretilmektedir. Bu madenlerin başında ise; bor, pomza, perlit ve volkanik tüfler gelmektedir.

MANTOSÜR DOĞAL ISI YALITIM SIVASI NEDİR

Mantosür içerisinde kullanılan hafif agregalı doğal inorganik madenler içerisinde özellikle perlit üzerinde yapılan çalışmalarla perlit özel olarak kaplanmakta ve Türkiye’de tek olan bu teknoloji sayesinde ürün doğal bir su itici haline gelmektedir. Bir çok üniversite ile iş birliği sağlanarak geliştirilen. Ayrıca nefes alma kabiliyeti sayesinde binalarda; nem, küf, rutubet ve mantar oluşumunun önüne geçmektedir.

Haberin Devamı

Mantosür ile yapılan yalıtımlarda asıl amaç diğer sistemlerin aksine, binaya daha az yük bindirmek, dübel gerektirmediği için binaları yaşlandırmamaktır. Daha geniş bir şekilde bu konuyu ele alacak olursak 1000 metrekare bir bina düşündüğümüzde, diğer sistemlerde 20-25 ton gibi binaya yük binecekken mantosürle bu değer sadece 8 tondur. Ayrıca yine aynı bina üzerinden dübel hesabı yapacak olursak yaklaşık 5000 (2000 tanesi kolon ve kirişlere denk gelecek şekilde) dübel kullanılacaktır fakat Mantosür dübel gerektirmediği için bu değer sıfırdır. Mantosür’de bulunan bu özellikler sayesinde amacımız binayı yaşlandırmaktan ziyade rehabilitasyon etmektir ki nitekim deprem kuşağında yer alan ülkemizde bu çok önemlidir. Ayrıca uzun ömürü sayesinde, duvarlarda çatlama ve dökülme yapmaz binanız ayakta kaldıkça formunu kaybetmeden görevini sürdürür.

Haberin Devamı

Mantosür; ısı, su, ses ve yangın yalıtımını aynı anda yapmaktadır. Yalıtım değerlerini tek tek açacak olursak, Isı yalıtımı özelliği bakımından uzun ömürü sayesinde diğer ürünlerden ayrılmaktadır. Mantosür lamda değerini bina ömrü kadar muhafaza eder, diğer sistemlerin aksine atmosferik şartlar ve diğer nedenlerden dolayı lamda değer kayıpları yaşamaz. Su iticidir bu sayede bina yüzeylerinde suyun ilerlemesini engeller ve çok çabuk bir şekilde sudan kurtulur bu özellik sayesinde farkında olunmayan özellikle su borusu patlamalarında binanın yaşayacağı sıkıntı minimize etmektedir. Mantosür akustik konfor sağlayan bir üründür. Bir çok seslendirme stüdyosunda, otellerde ve binalarda ses yalıtım malzemesi olarak kullanılmaktadır. Ve gerektiğinde içeriden uygulama yapılarak ses kirliliği ortadan kaldırılmaktadır. Yangın yalıtımına gelecek olursak, Mantosür 1100 derece ısıya 3 saat kadar dayanabilmektedir (Yangın esnasında ortaya çıkabilecek maksimum sıcaklık 750 derecedir) bu süre sonunda ise yüzeyden herhangi bir tepkiye girmeden toz hale gelerek dökülmeye başlamaktadır. Yangın esnasında alevler kadar öldürücü olan diğer bir sıkıntı da ortaya çıkan karbon monoksit ve diğer gaz salınımlarıdır ama diğer yalıtım sistemlerine zıt olarak Mantosür Bor madeni ile geliştirilen özel formu sayesinde bu sıkıntının önüne geçmektedir. Yani binayı tek bir kibrit ile bile yakılmaktan kurtarabilmektedir. Bu özellik sayesinde özellikle yurt dışında yüzlerce mega bina Mantosür ile kaplanmıştır.

Haberin Devamı

Mantosür Doğal Isı Yalıtım Sıvası, sektöründe ki bütün kalite belgeleri ve TSE belgelerine sahip olmakla birlikte sektöründe sadece Mantosür’ün onurlandırıldığı TSE Ulusal Teknik Onay belgesine sahiptir. Ayrıca sağlığa zararlı olmadığına dair bir çok belgesi bulunmaktadır.