The Others Marmaris yandı, sözleşme imzalandı

Marmaris yandı, sözleşme imzalandı

15.06.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Marmaris yandı, sözleşme imzalandı

Marmaris yandı, sözleşme imzalandı


Yangın söndürme helikopteri kiralanmasına ilişkin sözleşme, Marmaris'te 50 hektar ormanlık alanın kül olmasının ardından onaylandı.
Orman Bakanlığı ile Doruk ve Pan Havacılık şirketleri arasında, 1999 yaz döneminde kullanılmak üzere 20 yangın söndürme helikopteri kiralanmasına ilişkin "kabul sözleşmesi" dün imzalandı.
Helikopter kiralanmasına ilişkin ihalenin kabul sözleşmesine göre sekiz helikopter bugün, 12 helikopter de 1 Temmuz'dan itibaren göreve başlayacak.
Orman Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Ulukanlıgil, helikopter pilotlarının hazır olmadığına ilişkin haberleri değerlendirirken, "Bunların cezası çok ağırdır. Şirketler helikopterlerin yanısıra pilotları da hazır bulundurmak zorundadır" dedi.
Doruk Havacılık Uçuş İşletme Müdürü Atıf Ateşok da, pilotların Türkiye'de ikametiyle ilgili bürokratik işlemlerin tamamlandığını ve hazır olarak beklediklerini belirtti.

Marmaris unutuldu

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyeleri, Orman Bakanlığı bütçesi ele alınırken Marmaris'te kül olan ormanlar ve uçurulamayan helikopterlerle ilgili tek sözcük etmediler. Bu konuda Orman Bakanı Nami Çağan'a soru bile sorulmadı.
Komisyonda Orman Bakanlığı bütçesi görüşülürken daha önce Van canavarını gördüğünü iddia eden FP'li Zeki Ergezen, uçakla Van'a giderken, havadan çıplak dağ görüntülerinin dışında ormanlık bir alan göremediğini anlattı.
MHP'li Aldulkadir Akcan da "Keçiyi orman düşmanı gibi görmek, ormanlarımızı azalttı" görüşünü dile getirdi. Her yıl Orman Bakanlığı bütçesi görüşülürken, üyelere ağaç fidesi dağıtıldığını anımsatan Polat, bu yıl fide dağıtmayan bakanı eleştirdi.