The Others Martta seçime hayır

Martta seçime hayır

20.04.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

Martta seçime hayır

Martta seçime hayır

       SABANCI Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sakıp Sabancı, seçimin Mart 1999'da yapılacağına ilişkin haberlere tepki göstererek "Gelişmiş ülkeler seçimi zamanında yapıyor. Neden biz zamanında yapamıyoruz? İkide bir seçim yapmak, oy hesabıyla seçime gidip tavizler vermek sanayiciye de üreticiye de zarar veriyor, istikrarsızlık getiriyor" dedi.
       Karabük'te, Sabancı ve Kardemir AŞ ortaklığıyla yapılan Karçimsa Fabrikası'nın açılış törenine katılan Sabancı, ekonomik göstergelerin iyiye gittiğini vurgulayarak şöyle konuştu:
       "Ekonomik durum hakkında bilgi veren bazı kriterler vardır. Borsa, bu kriterlerin en önemlilerinden birisidir. Borsaya baktığımızda canlılık görüyoruz. Bu ekonomik durumu anlatmak için önemli bir göstergedir."
       Sabancı, Başbakan Mesut Yılmaz'la CHP Lideri Deniz Baykal'ın seçimin Mart 1999'da yapılması konusunda anlaştığına ilişkin haberlerin hatırlatılması üzerine de şunları kaydetti:
       "İyi planlanmadan, sadece oy hesabıyla yapılan seçimler ülkeye yarar değil zarar getiriyor. İkide bir seçime gitmek, tavizler vermek Türkiye ekonomisine zarar veriyor. Siyasi olarak da istikrar getirmiyor.
       Seçim demokrasi için vazgeçilmez, ama bunun tadını kaçırmamamız lazım. Gelişmiş ülkelere baktığımızda seçimlerini zamanında yaptıklarını görüyoruz. Neden biz zamanında seçime gidemiyoruz? Bunu başarmamız lazım. Zamansız yapılan seçimlerin sonucuna baktığımızda istikrarsızlık getiriyor. Sanayiciye, üreticiye büyük zarar veriyor."

       Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sakıp Sabancı, Karabük'te yapımı tamamlanan Karçimsa Çimento Fabrikası'nın açılış töreninde 'Bu fabrika işçi, işveren ve sendika ortaklığıyla yapıldı. Bu ortaklıkta en büyük pay Karabük işçisinindir" diyerek, törene katılan vatandaşlara asker selamı verdi. Seçimin Mart 1999'da yapılmasına karşı çıkan Sabancı, arkadaşımız Sema Bingöl Ecer'in sorularını yanıtladı.