The Others Meclis’te gaz günü

Meclis’te gaz günü

19.11.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP’liler, polisin 29 Ekim’de Ulus’ta biber gazı kullanmasını protesto etmek için Meclis’te gaz maskesi takarak, biber gazı ve gaz görünümlü deodorant kullanınca Milliyet habere birinci sayfadan “TBMM’de biber gazı” iç sayfalar da “Meclis’te ‘gaz‘ günü!” başlıklarıyla geniş yer verdi.

Meclis’te gaz günü

Haberde “deodorant” yazılmasına karşın haberin spotlarında ve fotoğraf altı yazılarında “deodoran” olarak yazılması okurlarımızın dikkatinden kaçmadı.
Hale Akınlı adlı okurumuz “İnsan alışkanlıklarından kolay vazgeçemediği için belki de ben de gazetemden vazgeçemiyorum. Ancak bir süredir gazete kelime hatalarından okunamaz hale geldi. 16 Kasım tarihli gazetenin daha birinci sayfasında ‘deodoran‘ yazıyorsunuz. Üç kez aynı hatayı tekrarlıyorsunuz. Beni kendi bilgimden şüpheye düşürdünüz. Deodorant’ın nasıl yazıldığını bilmiyor olmanız mümkün mü?” diye soruyor.
OMBUDSMAN GÖRÜŞÜ: Haberin içerisinde “deodorant” olarak yazılan kelime fotoğraf ve spotlarda “deodoran” olarak yazılmıştır. Deodorant Fransızca bir kelimedir ve TDK sözlüğünde de deodorant olarak yazılmaktadır. Söz konusu hata okurumuzun da belirttiği gibi bir tashih hatası olarak görülmekte... Sözlükler de bunun için vardır.