The Others Mekteb - i Sultani'de Avrupa sevinci

Mekteb - i Sultani'de Avrupa sevinci

19.05.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Mekteb - i Sultani'de Avrupa sevinci

Mekteb - i Sultanide Avrupa sevinci


ASLI ÖKTENER İstanbul


       Galatasaray'ın UEFA Kupası'nı kazanması Galatasaray Lisesi'nde de coşku yarattı. "Yeterli çoğunluğun sağlanamadığı" okul bir günlüğüne tatil edilirken, erkek öğrenciler şampiyonluğu sınıflarda birbirinin saçlarını kazıyarak kutladı.
       Galatasaray Lisesi'ne sabahın erken saatlerinde sarı kırmızı bayraklar ve formalarıyla akın eden öğrencilerin derslere girmemesi, okul yönetimi tarafından okulun bir gün tatil edilmesine yol açtı. 10. sınıf öğrencileri şampiyonluğu okulda birbirlerinin saçlarını kazıyarak kutladı. Öğrenciler, "Maçı hep birlikte izledik. Galatasaray'ın şampiyon olacağına inanmamıştık. Hagi'nin kırmızı kart almasıyla bazılarımız ağladı. Penaltılarda galibiyeti Galatasaray aldığında inanamadık. Yeni yeni kendimize geliyoruz. Galatasaray şampiyon olursa saçlarımızı kazıtacağımıza söz vermiştik. Sözümüzü tuttuk" diye konuştu.
       Okul yöneticileri bugün İnönü Stadyumu'nda kutlanacak olan 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı törenlerinde Galatasaray Lisesi öğrencilerinin, "Avrupa Şampiyonu Galatasaray ile Gurur Duyuyoruz" yazılı bez afiş taşıyacaklarını söyledi.