The Others Mersin’de Susurluk izi

Mersin’de Susurluk izi

08.09.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Mersin’de Susurluk izi

Mersin’de Susurluk izi


‘Tarzanlar çetesi’ operasyonunda ele geçirilen ‘Uzi’ dolu aracın eski sahibi İbrahim Şahin


       Güvenlik güçlerinin Ankara, İstanbul, Adana ve İçel’de yürüttükleri operasyonlar sonucunda ortaya çıkardıkları “Tarzanlar" çetesiyle birlikte ele geçirilen çok sayıda silahın arasında, seri numaraları silinmiş Uzi’ler bulundu. Çetenin kullandığı bir otomobilin de, Susurluk skandalının önde gelen isimlerinden, Özel Harekat dairesi eski Başkanvekili İbrahim Şahin’in iki yıl önce sattığı araç olduğu belirlendi.
       Şirinler adlı bir çetenin iki yıl önce öldürdüğü galerici İskender Gürler’in kurduğu çeteye yönelik operasyonlar çerçevesinde 26 kişi gözaltına alındı. Aranan çete mensuplarından birinin Mersin’deki aracına el koyan polis, Şahin’in bu otomobili iki yıl önce sattığını ve bir kaç kez el değiştirdiğini belirledi.
       Gözaltına alınanların ev ve işyerleriyle araçlarında yapılan aramalarda, Uzi’lerin yanı sıra Kalaşnikof tüfekler, tabancalar ve mermiler bulundu. Haklarında somut bir bilgiye ulaşılamayan silahların, Mehmet Ağar’ın Emniyet Genel Müdürlüğü döneminde ya da Batman Valiliği’nce oluşturulan özel birlik için alınan, ancak kaybolan silahlar olup olmadığının araştırıldığı belirtildi.