The Others Milli kaptan Koç'a son görev

Milli kaptan Koç'a son görev

20.05.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Milli kaptan Koç'a son görev

Milli kaptan Koça son görev


       Binicilik Milli Takımı eski kaptanı Emekli Albay Salih Koç dün Selimiye Camii'nde kılınan öğle namazından sonra Karacaahmet Mezarlığı'nda toprağa verildi.
       Türk Spor Tarihi'nde üç kez olimpiyata katılan tek binicimiz olarak ayrı bir yere sahip olan 83 yaşındaki Koç'un cenaze törenine ailesi, akrabaları ve spor camiasından çok sayıda kişi katıldı.
       Spor yaşamı boyunca birçok uluslararası yarışmada sayısız başarılara imza atan Salih Koç, 1948 Londra, 1956 Stockholm, 1960 Roma olimpiyatlarında at bindi. 1946 ve 47 yıllarında iki kez üst üste Ordu Atı birinciliği alarak Milli Takım'a seçilen ve İlk olarak 1948 Londra Olimpiyatları'na katılan 67 kişilik Türk sporcuları arasında yer alan Koç, üç gün yarışmasında "Cesur" isimli atıyla 197 puan toplayarak, 45 yarışmacı arasında 34.'lüğü elde etti. Ayrıca Konkur Komple yarışmasında ter döktü, ancak dereceye giremedi.
       Koç, 1956'da binbaşı rütbesiyle yarıştığı Stockholm'de ekip yarışmasında "Başak" isimli atıyla 67. binici arasında 30.'luğu elde etti.
       Koç, son olarak Türkiye'nin 55 sporcu ile katıldığı 1960 Roma Olimpiyatları'nda 61 binicinin katıldığı ferdi atlama yarışmasında "Polat" isimli atıyla 50. sırayı aldı.

Atatürk süvarilerinin takipçisiydi

       1939'da Musollini Kupası'nı kazanıp, Atatürk'ün Süvarileri adını alan ilk jenerasyon binicilerimizin ardından gelen jenerasyonda yer alan Koç, 1965'de ordudan istifa ederek Amerika'ya yerleşti. ABD'de kaldığı 13 yıl süresince antrenör olarak katıldığı müsabakalarda çok sayıda birinciliğe imza attı. Türkiye'ye döndükten sonra sivil binicilik milli takımında at binen Koç, 1980 yılında Balkan Şampiyonu olan ekipte yer aldı.
       Salih Koç, üçü de Fenerbahçe'de forma giyen ve voleybol milli takımına yükselen üç kız çocuk babasıydı.