The Others MİSK eski Başkanı tahsilatta öldürüldü

MİSK eski Başkanı tahsilatta öldürüldü

22.09.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

MİSK eski Başkanı tahsilatta öldürüldü

MİSK eski Başkanı tahsilatta öldürüldü


NEŞET KARADAĞ Adana DHA


       12 Eylül ihtilalinden sonra kapatılan Milliyetçi İşçi Sendikaları Konfederasyonu (MİSK) eski Genel Başkanı Hüsnü Çetiner, 55 milyar liralık alacağını tahsil etmek için gittiği Adana’da öldürüldü.
       Şoförü Adnan Susuzlu ile önceki gün Osmaniye’deki kızkardeşini ziyarete giden Çetiner (52), daha sonra Adana’ya geçerek, Isparta Halk Ekmek Fabrikası işletmeciliğinde ortaklık yaptığı Adanalı Müslüm ve Şahin Kızmaz kardeşlerden 55 milyar lirasını almak istedi. Bilhan İnşaat Şirketi bürosunda Kızmaz kardeşlerle alkol alıp bir süre sohbet eden Çetiner, alacağını isteyince tartışma çıktı.
       Çetiner’in ısrarı üzerine Şahin Kızmaz, tabancasıyla Çetiner’i, sol şakağına, boynuna ve kalbine üç el ateş ederek öldürdü. Olayın ardından Kızmaz kardeşlerle, büroda çalışan ve soyadı henüz belirlenemeyen Sevgi adlı sekreter kaçtı.

       Saldırgan sabıkalı
       Cinayet faili olarak aranan Kızmaz, 14 Mart 1993’te, belediyenin kanalizasyon ihalesini kendisine vermediğini iddia ettiği dönemin Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanı SHP’li Selahattin Çolak’a makamında silahlı saldırıda bulunmuştu. Çolak saldırıdan yara almadan kurtulurken, Şahin Kızmaz bir süre tutuklu kaldıktan sonra tahliye edildi.