The Others Molotof kokteylli gece

Molotof kokteylli gece

20.02.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Apo'nun Türkiye'ye getirilmesini protesto eden grupların saldırıları sürüyor. İETT, otobüslerin yakılmaması için sağduyu çağrısı yaptı

Molotof kokteylli gece



BÖLÜCÜBAŞININ Türkiye'ye getirilmesinin ardından çeşitli semtlerde işyerleri ve araçlara yönelik taşlı, sopalı ve molotofkokteyli saldırılar devam ediyor. Küçük çaplı maddi hasarlarla atlatılan saldırılarda çok sayıda şüpheli gözlem altına alındı.
* Kasımpaşa Hacı Ahmet Mahallesi Sahancı Sokak'taki Gürcan Emlak bürosunun kapısının önüne önceki gece saat 23.15 sıralarında bırakılan bomba patladı. Büroda maddi hasara neden olan bombanın boru tipi olduğu bildirildi.
* Küçükköy Kazım Karabekir Mahallesi Osman Polat İlköğretim Okulu ve İkitelli Zühtü Şenyuva İlköğretim Okulu'nun kapısına atılan molotof kokteyllerinin patlamasıyla küçük çapta maddi hasar meydana geldi.
* Kayışdağı'nda iki belediye otobüsüyle Ümraniye İnkılap Mahallesi'ndeki İETT Garajı'na kimliği belirsiz kişilerce molotofkokteyli atıldı. İETT garajında kısmen yanan bir iş makinesi, itfaiye ekiplerince söndürüldü.
* Gaziosmanpaşa Kazım Karabekir Mahallesi Muhtarlığı'na kimliği belirsiz kişilerce atılan molotofkokteyli, maddi hasara yol açtı.
* Pangaltı Ziraat Bankası Şubesi'ne gece 03.45 sıralarında molotofkokteyli atıldı. Bankada ufak çapta maddi hasar meydana gelirken, iki kişi oldukları bildirilen saldırganlar ise kaçtı.
* Küçükyalı Altıntepe Tünel çıkışında 34 VL 8257 plakalı otomobil, atılan molotofkokteyli sonucu tamamen yandı.
* Beyoğlu Tarlabaşı Bulvarı üzerinde belediyeye ait bir çöp kamyonuna molotofkokteyli atan beş saldırgan kaçmaya başladı. Kamyona atılan molotofkokteyli patlamazken, saldırganlar kendilerini takip eden polis ekiplerine ateş açtı. Olayda yaralanan olmazken, saldırganlar kaçtı.
* Bağcılar'da dün akşam saatlerinde bir iş makinası, atılan molotofkokteyli sonucu kısmen yandı.

Taksim'den çirkin saldırı

Taksim Tarlabaşı Bulvarı'nda dün saat 15.30'da toplanan 15 kişilik grup, Taksim - Kocamustafapaşa hattında sefer yapan belediye otobüsünü taşladı. Otobüste bulunan yolculardan Ahmet Altın (24) hafif yaralandı. Olayla ilgili beş kişi gözaltına alındı.
Otobüs taşlama eyleminden sonra polis telsizinden yapılan anonsla tüm devriye gezen ekipler uyarıldı. Ayrıca, bidonla benzin alan kişilerin de incelemeden geçirilmesi istendi.

İETT'den sağduyu çağrısı

İETT Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, son günlerde bazı kimselerin kentin çeşitli yerlerinde kamu hizmeti yapan İETT otobüslerini yaktıklarının ve tahrip ettiklerinin görüldüğü belirtilerek şöyle denildi:
"Bütün gayretimiz, imkanlarımızı zorlayarak otobüs sayımızı artırmak yönündeyken, çok sayıda otobüsümüzün yakılması ve tahrip edilmesi üzüntü vericidir. İnsanlar kamu malına zarar vermekle hiçbir yere varılamayacağının ve bu şekilde davranmakla daha çok kendilerine zarar verdiklerinin bilincinde olmalıdır. Otobüslerimizi yakan ve tahrip eden kimseleri sağduyuya davet ediyoruz."