The Others Müftülere seçim yasağı

Müftülere seçim yasağı

20.02.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

ANKARA - AA

Müftülere seçim yasağı



DİYANET İşleri Başkanı Mehmet Nuri Yılmaz, 18 Nisan'da yapılacak seçimler nedeniyle, din görevlilerinin uyması gereken kuralları içeren bir genelge yayınladı. Yılmaz, din görevlilerinin 20 Nisan'a kadar izinlerinin kaldırıldığını bildirdi. Toplumu dini konularda aydınlatma faaliyetleri sırasında yetkisiz ve sorumsuz kişilere vaaz ettirilmemesi gerektiğini bildiren Yılmaz, genelgesinde şunu dile getirdi: "Vaaz ve hutbelerde dini ve milli bütünlüğümüzü pekiştirici konulara ağırlık verilecek, siyaset ve şahsiyet yapılmayacak, iç ve dış politik konulara girilmeyecek, herhangi bir siyasi parti, kişi veya zümrenin yararını veya zararını hedef alan konuşmalar yapmaktan ve yanlış anlama ve yorumlara sebebiyet verebilecek davranışlardan sakınılacaktır."
Seçim propagandasının başlangıç tarihinden, oy verme gününü takip eden güne kadar olan süre içinde açılış ve temel atma dahil herhangi bir tören düzenlenmeyeceğini bildiren Yılmaz, ayrıca siyasi partilerin seçim propagandası ile ilgili düzenleyecekleri her türlü gezi ve ziyafetler ile siyasi nitelikli toplantılara katılma yasağı da getirdi.
Yılmaz, müftülerle din adamlarını basınla ilişkileri konusunda da uyardı ve dikkatli olmalarını istedi. Yılmaz, 18 Nisan seçimleri nedeniyle, din adamlarına, zorunlu haller dışında yıllık ve mazeret izinlerinin 20 Nisan'a kadar verilmeyeceğini bildirdi.