The Others Namaz vakti eksikliği var

Namaz vakti eksikliği var

18.11.2002 - 00:00 | Son Güncellenme:

Namaz vakti eksikliği var

Namaz vakti eksikliği var


Çok sayıda okur, Ramazan’ın gelişiyle birlikte Milliyet’ten iftar saatlerinin yer almasıyla namaz saatlerinin kaldırılmasını doğru bulmamış. Örneğin Müge Erdemli, "bu benim için önemliydi, cenazeleri kaçırmak istemiyorum, namazları da doğru saatlerinde kılmak istiyorum. Gazetemde her gün bunları görmeliyim" diye not bırakmış.
Ramazan sayfasının başlamasıyla namaz saatleri üçüncü sayfaya alınmıştı, ama bazı ilanlar bu saatlerin yayınını sekteye uğratıyor. Okura bu tür bilgilerde süreklilik esas ise, uğratmamasının bir yolu bulunmalı. Yakınmaları haklı buluyorum.

Doktor Satvet Sınav, puan cetvelleri ile ilgili bir talepte bulunuyor.
Diyor ki: "Basketbol ligimizdeki puan durumu yıllardır olduğu gibi bu yıl da Milliyet’te verilmiyor. Futbolda 1 - 3’üncü ligler, hatta başka ülkelerin liglerindeki puan durumu verilirken Türkiye Basketbol Ligi’ndeki durumu ne diye göremiyoruz, anlamıyorum."

Bedelli askerlik
Bu köşede evvelce açıklamama rağmen, bazı okurların sorusu hala aynı şekilde gelmeye devam ediyor.
"Gazetedeki Güngör Uras ile ekteki Ali Rıza Kardüz’ün resimleri aynı. Bu yanlışlığa ne zaman son verilecek?"
Yorum: Son verilmesi için yanlışlığın gerçekten de yapılmış olması gerek. Oysa Ali Rıza Kardüz, yazarımız Uras’ın takma adlarından biri.
Okurlar için yanıltıcı olan onun resminin kullanılması. Belki Taha Kıvanç gibi bir "temsili" resmin kullanılmasıyla belki bu sorun ortadan kalkabilirdi.

Yaşar Avcılar, son günlerde gazetede bir konuda haber ve yazı görmek isteyen çok sayıda okurdan biri. "Yeni hükümetle gündeme gelmiş olan bedelli askerlik konusunu ayrıntılarıyla işlemenizi, bu konuyla ilgilenen milyonlarca genç adına sizden rica ediyorum" diyor.
Harun Çakar, ulaşım mağduru. Gelibolu’da oturuyor. "Buraya gazetemizin Oscar eki gelmiyor" diye yazmış. "Kaç seferdir gidip eki istediğimde, bize gelmiyor diye yanıt alıyorum. Film geliyor ek gelmiyor. Bu bizim için haksızlık. ilgi rica ediyorum."