The Others Nesin'e şarkılı şiirli anma

Nesin'e şarkılı şiirli anma

05.07.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

Nesin'e şarkılı şiirli anma

Nesine şarkılı şiirli anma

       YAZAR Aziz Nesin, ölümünün üçüncü yılında Çatalca'daki Aziz Nesin Vakfı'nda anıldı. Şölen havasında geçen anma törenine, Nesin'in dostları, arkadaşları ve Arnavutluk'tan beş, Makendonya'dan da iki şair katıldı.
       Anma günü dolayısıyla bir konuşma yapan yazarın oğlu Ali Nesin, "Aziz Nesin, şu anda bizimle yaşamaktadır. Bu nedenle bu günü şölen şekline dönüştürdük. Bu nedenle onu şarkı söyleyerek ve şiir okuyarak anacağız" dedi.
       Şair Ataol Behramoğlu, Aziz Nesin Vakfı'nın bir edebiyat müzesi olması ve buraya dünyanın dört bir yanından yazar ve şairlerin gelmesi gerektiğini belirterek şöyle konuştu:
       "Aziz Nesin, bizi gerçekten de terk edip gitmemiş görünüyor. Onun anıları, mücadeleleri ve güzel kişiliğiyle doluyuz. Vakıftaki buluşmaları geleneksel duruma getirdik. Bu yıl Arnavutluk'tan gelen şairleri getirdik. Bu böyle giderse, Nesin'in ölüm yıldönümü bundan sonra edebiyat şölenine dönüşecek. Zannedersem o da böyle isterdi."
       Aslan Başer Kafaoğlu da, Nesin'in 80 yaşın üstünde öldüğünü, ancak bu ölümün erken olduğunu, çünkü lafını dinletmeye yeni başladığını vurgulayarak şunları söyledi:
       "Türkiye'de `Dur bakalım Aziz Nesin ne diyor?' denilmeye başlanmıştı. Nesin, 1975'lerde vasat bir hatipti. Nesin, asıl 1985'ten sonra konuşmaya başladı. Ben konuşmacıları ikiye ayırırım. Birincisi kendi taraftarını coşturan, ikincisi de karşı tarafı da söylediklerine inandıran. Nesin, ikinci gruba dahildi."