The Others New York çıkarması

New York çıkarması

17.01.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

New York çıkarması

New York çıkarması


Turizm Bakanlığı, üç yüz otobüsü iki ay boyunca Türkiye posterleriyle donatacak


       Türkiye, 2000 yılı için turizm atağına geçti. Turizm Bakanlığı'nın 2000 yılı etkinlikleri kapsamında 300 New York otobüsü Türkiye posterleriyle donatılacak. Şubattan itibaren ABD'nin en büyük gazete, dergi ve internet sitelerinde dev reklam kampanyası başlatılacak. Türkiye - İsrail ortak tanıtım kampanyasına da 8 Mart'tan itibaren start verilecek.
       Ekonomik darboğaz, terör ve tanıtım yetersizliği nedeniyle son yıllarda turizmde istenen geliri elde edemeyen ve yeterli turist çekemeyen Türkiye, 2000 için turizm atağına geçti. Şubat öncesinde ABD'nin en büyük gazetelerinde başlayacak kampanya daha sonra dergi ve internet sitelerinde devam edecek.
       Tanıtım çalışmalarının ilginç bir ayağını da otobüslü tanıtım oluşturuyor. Şubatta New York şehir otobüslerinden 300'ü Türkiye posterleriyle donatılarak iki ay süreyle New York sokaklarında dolaşacak. Kampanya Türk Hava Yolları'nın (THY) işbirliğiyle düzenlenecek.

Çarkıfelek ödülü: Türkiye

       ABD'nin en popüler TV yarışma programlarında da Türkiye tanıtımı yapılacak. Yarışmaların ödülleri arasında Türkiye tatilleri yer alacak. Bu programlardan Çarkıfelek'in (Wheel of Fortune) çekimleri önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek.
       Turizm Bakanlığı, ABD'li seyahat acentalarına yönelik bu yıl 10 "Trade show" (eğitim - tanıtım programı) düzenliyor. Turizm sektörü tarafından büyük ilgiyle karşılanan şovlar, 14 Şubat - 8 Mart tarihleri arasında Orange County - California, Los Angeles - California, San Diego - California, Morristown - New Jersey, Long Island - New York, Philedelphia - Pennsylvania, Tyson's Corner - Virginia, Hartford - Connecticut, Boston - Massachusettes'te yapılacak.
       Turizm Bakanlığı'nın oluşturduğu "Tourismturkey.org" web sitesiyle kartpostal gönderilecek, Türkiye'nin her tarafındaki hava durumu görülecek, tur operatörlerine doğrudan rezervasyon yapılabilecek.
       New York'ta Türkevi'nde de "Turizm Enformasyon Merkezi" oluşturulacak.

Clinton'dan izin bekleniyor

       2000 etkinlikleri kapsamında ABD Başkanı Bill Clinton ve ailesinin Türkiye ziyareti sırasında çekilen fotoğrafları afiş haline getirilerek tanıtım bürolarında kullanılacak. Turizm Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı aracılığıyla Beyaz Saray'a fotoğrafların kullanımı için izin başvurusu yaptı.
       Dışişleri Bakanlığı, tanıtımı olumsuz yönde etkilememesi için belli noktalarda bulunan kiliselerin restorasyonunu da üstlendi.

Türkiye - İsrail işbirliği

       İnanç turizmi kapsamında 2000'de ortak hareket etme kararı alan Türkiye ve İsrail, ABD'de ortak turizm büroları açacak. Ortak reklam programları, 13 Şubat'tan itibaren New York Times ve Los Angeles Times, 14 Şubat'tan itibaren de Travel Agent Magazine ve Travel Weekly'de yayınlanacak. Türkiye - İsrail turizm bürolarına ait PR ajansları ilkbaharda her iki ülkeyi kapsayacak "turizm yazarları" gezisi düzenleyecek.