The Others Notlar

Notlar

30.10.1997 - 00:00 | Son Güncellenme:

Notlar

Notlar

29 Ekim zirvesinde Milliyet'te bir araya gelen siyasiler zaman zaman yaptıkları esprilerle geceye renk kattı.
Sekiz yıllık kesintisiz eğitim için bulunan kaynaklar konusunda sohbet sürerken gözler bir ara Tekel'den Sorumlu Devlet Bakanı Eyüp Aşık'a kaydı. Malum Aşık içki kullanmıyor. Başbakan Yardımcısı Sezgin, Aşık'a takıldı: "Biz sekiz yıla destek oluyoruz. Sen hiç destek olmuyorsun. Böyle giderse Cennet'e giremeyeceksin."
Aşık, Diyanetten Sorumlu Devlet Bakanı Hüsamettin Özkan'ı işaret ederek hemen yanıtı verdi: "Cennet'e önce Diyanet Bakanı gidecek. Tekel Bakanı da sırasını bekleyecek."

* Bakanlar, Aşık'a takılırken, bir espri de Başbakan Yılmaz'dan geldi. Yılmaz, Aşık'la çıktıkları her gezide bir kazayla karşılaştıklarını belirterek, "Uçağa bindik motoru bozuldu, helikoptere bindik arızalandı. Ben Eyüp'e `düztaban mısın' diyorum" deyince, Aşık kendisine has üslubuyla gardını aldı: "Hayır, benim sayemde her kazadan kurtuluyorsunuz. Sizin sigortanızım."

* DYP'nin hazırladığı gensorular konuşulurken bir başka espri yine Başbakan'dan geldi. Yılmaz, Güneş Taner'in ekonomi için önemini anlattıktan sonra ekledi:
"Bakın iki gün ABD'ye gitti borsa ne halde."

* Yemekte söz bir ara döndü dolaştı sanata geldi. Milli Savunma Bakanı Sezgin önümüzdeki günlerde İstanbul'da Asker Ressamlar başlığıyla bir resim sergisi açılacağını anlatınca, Cindoruk yakın arkadaşına sordu: "Evren Paşa da var mı?"
Sezgin, "Hayır" yanıtını verince Cindoruk gülerek sözünü tamamladı; "Asker mi saymamışlar, ressam mı?"