The Others Ödüller

Ödüller

02.04.2002 - 00:00 | Son Güncellenme:

Ödüller

Ödüller

Ödüller

TGRT’nin yerli komedisi "Çocuklar Duymasın", deli dolu senaryosu ile başarılı bir dizi. Özellikle Tamer Karadağlı, laz iş adamı ve küçükler, dizinin demirbaşları ve ayakta tutan isimler. Vallahi o iddialı boy boy vitrin isimli durum komedilerine taş çıkartıyor diyebilirim.

Bİr taksi şoförü ile muhabeti koyulaştırdım geçenlerde. "Ne iş yaparsın ağebey" muhabbeti. Fatih Altaylı’ya gıcık kapıyormuş. Altaylı’nın Radyo D’de sabah yayınlanan programından bahsediyor. "Bugün şöyle dedi, şu gün de onunla ilgili şunları anlattı" diye ayrıntılar veriyor. "Anlaşılan her sabah dinliyorsun. Peki bu kadar kızıyorsan niye dinliyorsun?" diye sordum. "Ağabey gayet yerinde bir soru" diyerek cümleyi şöyle tamamladı: "Onu dinleyerek kendimi rahatlatmış oluyorum!" Hep söylerim biraz mazoşist bir tarafımız var. Anlaşılan Fatih Altaylı konuştukça (ehh dili de oldukça sivridir!) bizim şoför kendinden geçip bir güzel...

"O insanı seviyor... O Türkiye’yi seviyor... O Türk insanını seviyor"... Reha Muhtar’ın geçen hafta sözünü ettiğim o puf böreği fuları ile star tipi fotoğrafının üzerinde yer alan slogan. Slogan yerinde. Yani olması gerektiği gibi. "İnsanı ve vatanı sevmeyen var mı, çok olağanüstü bir şey değil?" diye sorabilirsiniz. Zaten öyle olması gerekir. Dedim ya olması gereken yapılmış. Böyle sözlere biz bayılırız. Onu keyfetmişler işte.

Her özel ve tüzel okul, dernek vs. ödül veriyor medyamıza. Ödülün "önem" kıstası vardır. Yani kendi reklamınızı yaparken yanınıza alabileceğiniz. Nasıl diyeyim, Gazeteciler Cemiyeti, Magazin Gazetecileri Derneği, Spor Yazarları Derneği bir de önemli üniversitelerin hani incik cıncık edip verdikleri ödüller. Murat Birsel’in kocaman bir resmi ve aldığı ödüller var gazetede. Radyo Televizyon Gazetecileri üç ödül vermiş. Beykent Üniversitesi ve Rotaract’lar da ödül vermişler. Son iki ödülü nasıl diyeyim salonda filan bir köşede tutsaydı daha iyi olurdu. Çünkü iş buraya gelirse haftada bir ödül alanlar var!

Söz ödülden açılmışken. MGD (Magazin Gazetecileri Derneği) "Meslek Onur Ödülölerinden birini TRT Genel Müdürü’ne vermiş. Bu ödülün kıstası nedir? Bu mesleğe yıllarını vermek. Peki TRT Genel Müdürü ne yapmıştır magazin gazeteciliği adına? Yani kalemi ile makinesi ile bu ödülü hakeden kimse kalmadı mı?