The Others Öğretmenlerin yer değiştirme maratonu

Öğretmenlerin yer değiştirme maratonu

18.05.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Öğretmenlerin yer değiştirme maratonu

Öğretmenlerin yer değiştirme maratonu


Öğretmenlerin yer değiştirme maratonu yarın başlıyor. Yer değiştirme işlemleri bilgisayar kurası ile gerçekleştirilecek, ihtiyaç bulunmayan illere nakil isteğinde bulunan öğretmenlere, Norm Kadro esasları doğrultusunda, derse
girmedikleri sürece ücret ödenmeyecek.
Zorunlu hizmet süresini doldurarak başka bir ile atanmak isteyen öğretmenler ile zorunlu hizmet görevi bulunan öğretmenler, 24 Mayıs gününe kadar başvurularını ilçe milli eğitim müdürlüklerine yapacak. Öğretmenler branşlarına göre sarı ya da pembe renkli optik formları dolduracak. Öğretmenler atanmak istedikleri illere ilişkin 3 tercih yapabilecek. Eşleri de Milli Eğitim Bakanlığı'nda görevli olan öğretmenler, eşi ile birlikte atanabileceği illeri tercih edecek. Bu illerin dıışındaki bir ile atanan öğretmenlerin, sonradan yapacakları eş durumu özürleri kabul edilmeyecek.
Öğretmenlerin atanmak istedikleri illere ilişkin tercihlerini çok dikkatli yapmaları gerekecek. İhtiyaç bulunmayan illere atanma isteğinde bulunan öğretmenlere, derse girmedikleri sürece ücret ödenmeyecek. Yer değiştirme kılavuzunda, okul ve kurumların branşlar bazında norm kadro esaslarını belirleyecek yönetmeliğin yürürlüğe girmek üzere olduğuna dikkat çekilirken, "Norm Kadro Yönetmeliği'ne göre her okul ve kuruma her branşta belli sayıda öğretmen kadrosu verilecek ve bu sayılar kesinlikle aşılamayacaktır. Çünkü norm kadrodan fazla verilen öğretmenlere herhangi bir ödeme yapılmayacaktır. Bulunduğu ilden başka bir ile yer değiştiren öğretmenin yerine il içinden veya il dışından atama yapılabileceğinden boşaltılan kadro dolmuş olacaktır. Dolayısıyla atamasının iptali halinde eski okulunda belkide eski okulunun bulunduğu ilde bırakılma imkanı olmayacaktır. Bu bakımdan yer değiştirme isteklerinde konuya özellikle dikkat edilmesi gerekmektedir" uyarısı yapıldı.
İl içi yer değiştirme istekleri de aynı dönemde alınacak. Öğretmenler, büyükşehirlerde, büyükşehir sınırları içindeki en fazla 4 okul, diğer şehirlerde ise en fazla iki ilçe tercihi yapabilecek. Her türlü yer değiştirme işleminde hizmet puanı üstünlüğü esas olacak.İhtiyaçtan fazla başvuru bulunan
branşlarda, hizmet puanı üstünlüğü ve gerektiğinde göreve başlama tarihi esas alınarak değerlendirme yapılacak.
Öğretmenlerin, brnaş değişikliği işlemleri de ihtiyaçlar ölçüsünde gerçekleştirilecek. Bir branşa fazla başvuru olması durumunda yine hizmet puanı esas alınacak. Yer değiştirme formlarında yanlış ya da eksik bilgi verenlerin yer değiştirme işlemleri gerçekleştirilmeyecek.
Öğretmenlerin yer değiştirme başvuruları 26 Mayıs-11 Haziran günleri arasında ilçe ve il milli eğitim müdürlüklerinde incelenerek Bakanlığa ulaştıralacak. Öğretmenlerin yer değiştirme işlemleri bilgisayar kurası ile 21 Haziran'da gerçekleştirilecek ve sonuçlar öğretmenlere tebliğ edilecek. Temmuz ayı içinde öğretmenler ilişik kesme işlemlerini gerçekleştirecek.