The Others OKUR YORUM

OKUR YORUM

24.02.2001 - 00:00 | Son Güncellenme:

OKUR YORUM

OKUR YORUM

OKUR YORUM

Atatürkçülere sesleniş
Halkın kendi yararı ve ulusun onuru için tek çıkar yol Kemalist ilkelerin takibidir. Bunlar, yalansız, dolansız, din ve ırk sömürüsü yapmadan, oy alma kaygısına düşmeden, şahsi çıkar peşinde olmadan anlatılmalıdır. Yine demokratik bir sistemle, yine halkın oyları ile bugünkü demokratik olmayan, Siyasi Partiler Yasası’na karşın Anayasa’yı değiştirecek bir çoğunlukla siyasi iradeyi elde etmek olanaklıdır. İşte o zaman, milletin vekilliğinden emekli olunmaz. Vaktiyle zamları protesto eden, hatta bu yüzden vekillikten istifa eden milletin vekilleri artık nerede? Bu ulus dünyanın en özgürlükçü anayasasına sahip olma hakkına ve şansına sahiptir. Bu ülkenin yoksulu ile varsılının aldıkları her nefeste, Atatürk kokusu vardır. O’nun, 6 altın okla saptanmış ilkelerini benimsemiş tüm kişi ve kurumlar bir araya gelmelidir.
Mehmet Ruruöz Niğde

ÖSS-ÖYS oyunları
Her sene olduğu gibi bu sene de "sınav sistemi dedikoduları" çıktı. Biz lise öğrencilerini yine korkutmaya başladılar. Hep yapılan da bu değil mi zaten... Tamamiyle ÖSS’ye adapte olmuşken, bir de ÖYS’yi çıkaracaklar diye bir söylenti var. Ben lise 2 öğrencisiyim. Şimdiden sınava hazırlanmaya başladım. Çünkü biliyorum ki, önümdeki sınavlar beni elemek için elinden geleni yapacak. Hatta kendini aşıp, yeni bir sınav daha ortaya çıkaracak. Artık dedikodulara inanır oldum. İki yıl önce, yine bir dedikoduyla, ÖYS ortadan kaldırılmıştı. Tekrar gelebilirdi de. Tek merak ettiğim ve üzüldüğüm nokta şu: Neden bizimle oynuyorlar? Tam ÖSS gibi bir dertle uğraşırken, niye ÖYS gibi ayrı bir sıkıntı daha yaratıyorlar? Umarım sadece dedikodudur. Umarım gerçekleşmez. Umarım...
Samet Özçelik Zonguldak

Bayrak Kanunu işletilsin
Her spor müsabakasında milli marş okunması, bence milli marşımıza saygısızlıktan başka bir şey değil. Saygısızlıklara rağmen okunuşunu hala bir düzene sokamadık. Bayrak Kanunu’na göre herkes, istediği şekilde bayrağı kullanamaz. Bayrak Kanunu’nda açıkça belirtildiği halde, cenazelerde her önüne gelen cenazeyi bayrağa sarılı tabutla defnetmektedir. Hiçbir yetkili de bu duruma müdahale etmemektedir. Bu gidişle korkarım ki, "milli değerlerimiz" diye ortak bir paydamız da kalmayacak. Meşhur Türk kaçaklarının yurda gelişleri sırasında onları, "Türkiye seninle gurur duyuyor" tezahüratlarının yanında, 21 pare top atışı ve İstiklal Marşı’yla karşılarsak artık hiç şaşırmamalıyız. Mevcut olan kuralın işletilmesini bir vatandaş olarak, yetkililerden acilen istiyorum.
Emin Eğri Kastamonu

Hakemler de hata yapar
Gazetelerİn ve özellikle televizyonların spor müdürlerine bir çağrım var: Lütfen muhabirlerinize gerekli uyarıları yapın: Ülkemizde giderek yaygınlaşan holiganizme istemeden de olsa katkıda bulunmasınlar. Artık, maç sonunda önlerine kim çıkarsa çıksın, "Maçın hakemini nasıl buldunuz?" sorusunu sormasınlar. Hakemlerin de insan olarak hata yapmaları çok doğal değil mi?
Örneğin yanlış taktik veren hocayı, yeteneksiz futbolcuları, onca paraya futbolcu ve teknik adamları cımbızla çekip getirerek kulübün başına bela eden basiretsiz yöneticileri, gevezelikleri artık kanıksanan kulüp başkanlarını, maç içindeki çirkin davranışlarıyla herkesi hayrete düşüren gece kuşu oyuncuları, bomboş kale yerine topu dışarı atan havalı yıldızları, kırmızı kart görüp takımını eksik bırakarak arkadaşlarına ihanet eden futbolcuyu alkışlayan ve maç boyunca da ağzından küfürü eksik etmeyen taraftarları, hafta boyunca kamuoyunu gaza getiren ve ortamı sürekli gerginleştiren sorumsuz yazarları, nasıl bulduklarını da sorsunlar.
Zekai Topçuoğlu Ankara

e-posta:



ENTELLEKTÜEL BAKIŞ