The Others OKUR YORUM

OKUR YORUM

01.01.2001 - 00:00 | Son Güncellenme:

OKUR YORUM

OKUR YORUM

OKUR YORUM

Ateşten gömlek
BAŞBAKAN Ecevit, Türkiye’ye son aylarda dayatılan ve yaşatılan sıkıntılı ortam için bir gazetecinin, "acaba bir yerlerden düğmeye mi basıldı" sorusuna, "İnsanın aklına böyle bir ihtimal gelmiyor da değil" sözleriyle cevap verdi. "Hafıza - i beşer nisyan ile malul" özdeyişiyle; insanoğlunun unutkanlığı dile getiriliyor. Sadece birkaç ay öncesini, Amerikan Senatosu’nda ve genel kurulunda oylanan sözde soykırım yasa tasarısıyla başlatılan dönemi hatırlamak, düğmeye basılıp basılmadığını anlamak için yeterli olacaktır.
Birgül Hamevioğlu

Ye Mehmet ye!
TÜRKİYE’nin borcu 148 milyar dolarken, son alınan 10 milyar dolarla 158 milyara çıkmıştır. Bu çapta bir borç 70 milyonun 10 gün yan gelip yatmasıyla mı ödenecek? Ülke olarak ürettiğimiz (ihracat), tükettiğimizin (ithalat) ancak yüzde 60’ını karşılayabiliyor. Yani tükettiğimizin yüzde 40’ı borç... Bu ise 158 milyar gibi korkunç bir rakam. Herhangi bir krizde milli menfaatlerimiz söz konusu olunca Batı bize "sen önce borcunu öder misin?" diyor. Kim milli şeref ve haysiyetten söz edebilir? İhracatçı 10 günde ürettiği malı, hangi gümrüklerden, nasıl ihraç edip ülkeye döviz getirebilir sorusu hiç sorulmuyor mu? Bu döviz girdisi kaybı nasıl karşılanacak? Borçla mı?
Ümit Beyli

Kıbrıs’ta ne olacak?
DENKTAŞ ile Ecevit işbaşında kaldıkları sürece başka ne beklenir ki? Kıbrıs işinin nelere gebe olduğunu farketmiyorlar mı? İki üç sene sonra karşımızda Güney Kıbrıs’ın da üye olduğu bütün AB olacak ve biz ne yapacağız bu durumda? Türkiye’de bunu sorgulayanlar da var.
İzzet Zincir

e-posta:



ENTELLEKTÜEL BAKIŞ