The Others OKUR YORUM

OKUR YORUM

19.11.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

OKUR YORUM

OKUR YORUM


       Sınıf öğretmeni açığı var
       Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nden bu yıl mezun oldum. Buca Eğitim Fakültesi’nden ilköğretim formasyonu sertifikasını aldım. Yapılan öğretmenlik sınavında 62 puanda kaldım. Bazı branşlarda kazanamayanların tümünün ataması yapıldı. Bakanlık, “sınıf öğretmeni açığı yok" diyor ama okullarda derslerin boş geçtiği bir gerçek. Bizler atamamız yapılmadığı için evde gelecek kaygısı çekiyor, psikolojik olarak yıpranıyoruz. Branşlar arasında haksızlık yapıldığını düşünüyorum.
       Binbir zorlukla dershanelere para yatırıp, üniversite sınavına giriyoruz. Sınavı kazanıp 4 sene okuyoruz. Bu dört sene boyunca birçok sınavdan geçip mezun oluyoruz, yine önümüze sınav konuluyor. Üstelik müzik öğretmeniyle fizik öğretmenine aynı sorular soruluyor. Sınav yapmak zorunluluğu varsa herkes kendi branşından sınava alınmalıdır.
       Pınar Öz - Bornova/İzmir

       Güvenlik güçlerine indirim...
       TELSİM’in güvenlik kuvvetleri personeli için uygulamaya koyduğu “Güven Hat" ile yüzde 30 indirim yapılmaktadır. Eşimin adına kayıtlı telefondan da yararlanmak için başvurduk. Ama, yararlanamayacağı söylendi. Benimle birlikte görevimizin gerektirdiği tüm zorluklara katlanan eşimin de bu olanaktan yararlanması gerekmez mi? Bu konuyu gündeme getirirseniz çok iyi olur.
       Bülent Dönertaş Adana

       e-posta:okur@milliyet.com.tr