The Others Olan Bergama'ya oldu

Olan Bergama'ya oldu

07.11.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Olan Bergama'ya oldu

Olan Bergamaya oldu


Nuri Ergin'in Bergama Kapalı Cezaevi'ne nakledilmesiyle ilçede olağanüstü güvenlik önlemleri uygulanmaya başlandı. İlçeye giren herkes aranıyor


       Siyanürlü altın eylemleriyle sık sık Türkiye'nin gündemine gelen Bergama, bu kez de Karagümrük çetesi elebaşı Nuri Ergin'in Bergama Kapalı Cezaevi'ne nakledilmesiyle ilgi odağı oldu.
       "Nuriş" lakaplı Nuri Ergin'in cezaevine gelmesiyle, başta haraç olmak üzere çeşitli huzursuzlukların baş göstermesinden çekinen ilçe halkı tedirgin olurken, güvenlik güçleri olağanüstü güvenlik önlemleri almaya başladı. Şüpheli görülen herkesi ilçe girişinde arayan polis ve jandarma ekipleri, dün öğlen saatlerinde Nuriş'i ziyaret için gelen kardeşleri Zeynel ve Soner Ergin, iki adamı ve avukatı Hikmet Çarboğa'yı Emniyet Müdürlüğü'ne götürdü.
       Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilip emniyete götürülen beş kişiye ziyaret izni verilmezken, Çarboğa şu açıklamayı yaptı:
       "Cumhuriyet Savcısı Ahmet Berke ile cezaevindeki durumla ilgili görüştük. Bugün cezaevinde görüş var. Başsavcı bu nedenle bize görüşme izni vermedi. Nuri Ergin, sabun, havlu, diş macunu, diş fırçası gibi ihtihaçlarını cezaevi kantininden karşıladı. Sağlık durumu iyi, psikilojik durumu hakkında bir şey diyemiyorum. Çünkü henüz görüşemedim. Koğuşta tek başına kalıyor. Can güvenliği açısında yanındaki koğuşlar boşaltıldı."
       İzmir'den 40 kişiden oluşan Çevik Kuvvet ekibinin takviye olarak gönderildiği Bergama Kapalı Cezaevi'nde 16 siyasi mahkumdan 4'ünün Buca Kapalı Cezaevi'ne nakledildiği belirtilirken, 12 PKK'lı mahkumun halen cezaevinde olduğu öğrenildi.

Bergamalı: Çok çeteci gördük haraç vermeyiz

       BERGAMA DHA
       Karagümrük çetesinin elebaşı Nuri Ergin'in Bergama Kapalı Cezaevi'ne nakledilmesiyle tedirgin olan Bergamalılar, her ne pahasına olursa olsun haraç vermeyeceklerini söyledi.
       Bergama gelen her yabancı plakalı araç ile şüpheli kişiler tek tek aranırken, ulusal ve yerel basın da ilçeye üs kurdu. Nuriş'i ziyarete gelen kardeşleri Zeynel ve Soner Ergin, iki adamı ve avukatı Hikmet Çarboğa'nın saatlerce tutulduğu Emniyet Müdürlüğü önüne toplanan vatandaşlar, polisin dağılmaları yönündeki uyarıya kulak asmadı.
       Bergama'da esnaflık yapan Necdet Gül (52), "Her ne pahasına olursa olsun haraç vermeyiz" derken, aynı cezaevinde oğlu Uğur Hızlı'nın yattığını belirten Nihat Hızlı, tedirgin olduğunu söyledi. Recep Atakçı (72), "Ben Bergama'nın tarihinde çok çeteci gördüm. Bu adamın gelmesi başkalarını da yüreklendirir. Gönderecek başka yer yok muydu" diye konuştu. Mesut Başpınar isimli Bergamalı ise ilçedeki esnafın haraç baskısına uzun süre direnemeyeceğini savundu.

       Ağabey Ergin Vefaspor'un başkanı
       Yeraltı dünyasının çatışmalarını cezaevine de taşıyan Nuri ve Vedat Ergin'in ağabeyleri Nejat Ergin'in başkanlığını yaptığı Vefaspor, profesyonel ligin en köklü kulüplerinden biri olarak birinci, ikinci ve üçüncü ligde yıllarca zirve mücadelesi yaptı.
       Geçmişinde 14 yıllık birinci lig serüveni olan Vefaspor, bu yıllar içinde Türk futboluna Milli Takım'a kadar yükselmiş birçok yetenekli futbolcu kazandırdı. Ekonomik kriz karşısında daha fazla direnemeyen Vefaspor, geçen yıl şike dedikoduları arasında yıllar sonra amatör kümeye dönmenin hüzününü yaşadı.
       Lisesiyle de ünlü kulübün kongre üyeleri arasında kamuoyunun oldukça yakından tanıdığı isimler var. Türkiye'nin "Arena" ve "Temiz eller" yapımlarıyla yakından tandığı medyatik ismi Uğur Dündar, ünlü komedi ustaları Müjdat Gezen, Kemal Sunal, Prof. Dr. Toktamış Ateş, Erol Büyükburç, Memduh Ün, Sadettin Teksoy, Ahmet Altan ve Tınaz Titiz gibi daha birçok ünlü isim Vefa Lisesi'nden mezun olmaları nedeniyle Vefaspor'un da doğal üyeleri arasında yer aldılar.