The Others Ölen Hizbullahçılar'ın kimlikleri belirlendi

Ölen Hizbullahçılar'ın kimlikleri belirlendi

23.05.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Ölen Hizbullahçılar'ın kimlikleri belirlendi

Ölen Hizbullahçıların kimlikleri belirlendi


MURAD DOĞUKANLI Adana DHA


       Adana Mithatpaşa Mahallesi'ndeki hücreevi operasyonunda öldürülen üç ve yaralı yakalanan bir Hizbullahçı'nın kimlikleri belirlendi.
       Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsi sırasında parmak izleri alınan militanların, "Human" kod adlı Selim Aydar, "Vahit" kod adlı Abdülvahit Kara ve Rahmettullah Korkmaz oldukları belirlendi. Üzerinde "Hafız Karadaş" adına düzenlenmiş kimlik belgesiyle yaralı yakalanan teröristin gerçek adının Ali Rıza Yöndem olduğu ortaya çıktı.
       Hizbullah'ın Akdeniz Askeri Kanat Sorumlusu Mehmet Emin Ekici de, Numune Hastanesi'ndeki tedavisinin ardından Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde sorguya alınan Yöndem ile ilgili ifadesinde şu bilgileri verdi:
       "Konca Kuriş'i kaçırmaları için 'Ahmet' kod adlı Yöndem, 'Ekrem' kod adlı Ahmet Yeşil ve 'Hüseyin' kod adlı Hüseyin Atasoy'u görevlendirdim. Arkadaşların birkaç günlük istihbarat çalışmasından sonra Kuriş'i kaçırarak, Güneykent Polis Karakolu karşısındaki caminin arka kısmında bulunan binanın zemin katındaki eve götürdük. Kuriş bu evde, elleri ve ayakları bağlı 10 gün kadar kaldı. Sonra, Hacı İnan'ın talimatıyla Mehmet Veysi Özel'in getirdiği araçla Tarsus yakınlarına götürüp, tanımadığımız kişilere teslim ettik."
       Yöndem'in ayrıca, 1998'de Tarsus'ta iki gün arayla öğretmenler Mustafa Özkan ve Oktay Bulun'un öldürülmelerine de katıldığı belirlendi.