The Others OMÜ'de Rehabilitasyon merkezi

OMÜ'de Rehabilitasyon merkezi

29.01.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

OMÜ'de Rehabilitasyon merkezi

OMÜde Rehabilitasyon merkezi

       SAMSUN Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) bünyesinde 1997 yılında kurulan Zihin Engelli Çocuklar Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi, gelen talebin fazla olması nedeniyle Kurupelit Kampüsü içerisine Rehabilitasyon Merkezi kurma kararı aldı.
       Bir yıl içinde 45 çocuk ve ailesinin programa alındığı merkezde, 150 aileye de danışmanlık hizmeti verildi. Karadeniz Bölgesi'nde zihin engelli çocuklara yönelik eğitim veren ilk kurum olması nedeniyle merkeze yapılan başvurular hergeçen gün artarken, 30 çocuğun programa alınmak için sıra beklediği bildirildi.
       Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Osman Çakır, gelen yoğun talebi karşılamak ve daha geniş kapsamlı hizmet vermek amacıyla Rehabilitasyon Merkezi kurma kararı alındığını söyledi.
       Bu konuda çeşitli kurumlarla işbirliği yapılacağını belirten Prof.Dr. Çakır, "Rehabilitasyon merkezi kurulması ve standart personel kadrosunun oluşturulması için İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği yapacağız. Koordineli bir çalışma ile zihin engelli çocukların topluma kazandırılması için gayret gösteriyoruz" dedi.