The Others Önce müdürden çorba servisi sonra ‘kriz geçsin’ duası

Önce müdürden çorba servisi sonra ‘kriz geçsin’ duası

01.12.2002 - 00:00 | Son Güncellenme:

Önce müdürden çorba servisi sonra ‘kriz geçsin’ duası

Önce müdürden çorba servisi sonra ‘kriz geçsin’ duası



Önce müdürden çorba servisi sonra ‘kriz geçsin’ duası


Hazır çorba ve bulyon üreticisi Knorr’un İngiliz ve Polonyalı iki yöneticisi de dahil, toplam 20 yöneticisi, Üsküdar Belediyesi’nin kurduğu iftar çadırında çorba pişiriyor ve iftarını açanlara, kendi elleriyle servis yapıyor.
Unilever Yönetim Kurulu üyelerinden ve Gıda Kategorisi Direktörü Hakan Behlil, Knorr Pazarlama Müdürü Zeynep Yalım Uzun, Knorr Ürün Müdürü Kasia Özgen, Knorr Ürün Asistanı Mine Yazganç, Pazar Araştırma Müdürü Patricia Akol ve Unilever Merkez ve fabrika çalışanlarından toplam 20 kişinin katıldığı yemek servisinde müşteriler ve Knorr yöneticileri hep birlikte "Kriz geçsin, işler açılsın’ duası da yapıyor.
Üsküdar İftar Çadırı’nın üç yıldır sponsorluğunu yaptıklarını belirten Knorr yöneticileri, çorba servisinin yalnızca ‘sosyal’ açıdan değil, potansiyel müşterilere daha yakın olmak ve ürünler hakkında fikirlerini birinci ağızdan duymak bakımından da önemli olduğunu belirtiyor. Unilever Gıda Direktörü Hakan Behlil, "Burada gayet samimi bir hava var. Her gün gelenlerden bazılarıyla artık muhabbeti de ilerlettik. Tüketiciyle bir arada bulunmak için en iyi yollardan biri. Bunun yanında hem ziyaret, hem ticaret var. Pazarlamacılık ve yöneticilik de zaten bu. Halka inip müşterilerimizi gördük. Onların ürünlerimiz hakkında duygularını bizzat duyma fırsatı bulduk" dedi.

‘Oruç tutamıyoruz’
Kendilerinin oruç tutamadığını belirten Behlil, "Bizim işimiz gereği günümüzün büyük kısmı yemek tatmakla geçiyor" diyor. En büyük ve en organize iftar çadırı olduğu için Üsküdar İftar Çadırı’nı seçtiklerini vurgulayan Behlil, servis yapan yöneticilerin arasında Polonyalı ve İngilizlerin de bulunduğunu ve onlarında bu manevi hazzı yoğun bir şekilde hissettiklerini belirtti. Behlil, "Biz yabancı bir firmayız. Bu nedenle bulunduğumuz her ülkenin yerel değerlerine sadık kalmalıyız. Bizim firma olarak genel stratejimiz budur. Biz sosyal sorumluluğa önem veririz" diye konuştu.

İftar servisinde ilginç anlar da yaşanıyor. Orucunu açan vatandaşlar, Knorr’a teşekkür edip, işlerinin yolunda gitmesi temennisinde bulunurken Knorr çalışanları da aynı duaya katılıyor. Daha sonra hem iftarını açanlar hem de Knorr yöneticileri birlikte, ‘Kriz geçsin, memlekette işler düzelsin, işler açılsın’ duası yapıyor.