The Others Öneri çalışanlardan geldi

Öneri çalışanlardan geldi

17.08.2003 - 00:00 | Son Güncellenme:

Öneri çalışanlardan geldi

Öneri çalışanlardan geldi




HSBC Bank çalışanları, iş stresinden kurtulmak ve iletişimi güçlendirmek için Tolga Han'dan salsa, tango ve vals dersleri alıyor. Bankanın İnsan Kaynakları Müdürü Hülya Altan, şubat ayında başlattıkları ve iş ortamını daha çekilir hale getirmek için uyguladıkları dans derslerinin 'HSBC People' adlı bir programın alt dalı olduğunu belirtti.
Firma içinde herkes cüzzi bir ücret ödeyerek gezi ve sportif aktivitelere de katılabiliyor. Dans kursu fikri ise daha önce dans kursuna gitmiş bir çalışana ait.
"Biz de bu fikre hem insanların iş stresinden kurtulması, birbirleriyle yakınlaşması ve kaynaşması açısından çok sıcak baktık" diyen Altan, çalışanların ilgisi artınca eylül ayında da devam etme kararı aldıklarını anlattı.

Hallerinden memnular
Banka yönetiminin dans kursu için müzik seti de aldığını belirten Altan, tüm banka şubelerine yaptıkları duyuruyaptıklarını belirterek özellikle İstanbul, Ankara ve İzmir'de ilgiyle karşılandığını söyledi.
Altan, İstanbul'daki dans kursu için Tolga Han ile görüşüldüğünü ve ünlü dansçının kurs vermeye başladığını kaydederek, Ankara'da 16 çiftin katıldığı kursa İstanbul'da salı ve çarşamba günleri 40'ar çiftin katıldığını ifade etti.
Kursun çalışanlar üzerinde çok büyük memnuniyet yarattığını ifade eden HSBC İnsan Kaynakları Müdürü Hülya Altan, yönetimin kendilerine destek verip çalıştıkları ortamda böyle bir imkanı sunması çok pozitif bir tutum olarak algılandı. Yönetimde ise, bu öneriyle gittiğim zaman (Böyle birşey olabilir mi? Biz ciddi bir bankayız) gibi soru işareti dahi olmadı.'

Altan, dans önerisinin önceden dans kursuna giden bir çalışandan geldiğini belirterek, şunları söyledi: Biz de bu fikre hem insanların biraz iş stresinden kurtulması, hem de birbirleriyle yakınlaşması ve kaynaşması açısından çok sıcak baktık. Kursun verileceği salonun kullanılması için yönetimin yaklaşımı konusunda tereddütlerimiz vardı. Yönetimin, bu tür konulardaki yaklaşımı katı olsa da, son derece sıcak baktılar.''