The Others Operasyona çadırda nokta

Operasyona çadırda nokta

19.12.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Operasyona çadırda nokta

Operasyona çadırda nokta


Doğan Haber Ajansı

       Bolu Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin düzenlediği operasyonda, 155 adet sahte 100'lük ABD Doları ile bir Kalaşnikof tüfek, iki tabanca ve 102 mermi ele geçirildi.
       Gerede ilçesindeki bir eczaneye verilen dolarların sahte olduğunun ihbar edilmesi üzerine, 19 DL 680 plakalı otomobilde A.H. ve S.E. adlı kişilerin üzerlerinde ve işyerlerinde arama yapıldı. Aramada toplam 110 ABD Doları, otomobilin bagajındaki çanta içinde bir altın kaplama tabanca, şarjör ve mermi ele geçirildi.
       Yetkililer, sanıkları, rahatsızlanınca ilaç almak için girdikleri eczaneye verdikleri sahte doların yakalattığını belirttiler.
       Yakalanan A.H. ve S.E. sahte dolarları, yüzde 20 kar karşılığında, Mardin'de bulunan H.D. adlı kişiye verdiklerini söylediler. Bunun üzerine, polis, H.D'nin Ankara, Diyarbakır ve Mardin'deki evinde arama yaptı. H.D'nin Ankara'daki evinde bir Kalaşnikof, üç şarjör, Kalaşnikof'a ait 77 mermi, bir tabanca, iki şarjör ve bu silaha ait mermiler ele geçirildi. Mardin'de yakalan H.D'nin üzerinde de 43 adet sahte 100'lük dolar bulundu.
       Ele geçirilen sahte dolar ve silahlar, basına, Emniyet Müdürü Uğur Gür'ün makam odası olarak kullandığı çadırın içinde gösterildi.
       Bolu Emniyet Müdürü Gür, 12 Kasım depremine rağmen, çalışmalarının aralıksız devam ettiğini belirterek, geçen haftalarda polislerinin, üç ayrı sahte para ve esrar operasyonuna imza attıklarını söyledi.