The Others Örgütün kasası Ürük'ün kimliği ele geçirildi

Örgütün kasası Ürük'ün kimliği ele geçirildi

27.01.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Örgütün kasası Ürük'ün kimliği ele geçirildi

Örgütün kasası Ürükün kimliği ele geçirildi


Nihat Altıntaş İstanbul


       Hizbullah'a yönelik operasyonlarını sürdüren polis, örgütün kasası olarak aranan Sulhattin Ürük'ün kimlik bilgilerini ele geçirdi.
       Beykoz'daki villada ele geçirilen malzemelerin incelenmesi Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde sürüyor. Yapılan çalışmalarda örgütün kasası olarak belirlenen ve aranmasına başlanan Ürük'ün kimlik bilgilerine ulaşıldı.
       Örgütte Hüseyin Velioğlu'ndan sonra gelen lider olarak kamuoyuna yansıyan Hacı İnan'ın da Davut Oral sahte kimliğini kullandığı iddia edildi.
       Velioğlu'nun kullandığı Mardin nüfusuna kayıtlı Mahmut İnan ve Süleyman Özperk sahte kimlikler de ele geçirildi. Velioğlu'nun bu iki sahte ehliyetinin yanı sıra, üzerine fotoğrafının yapıştırıldığı, ancak bilgileri doldurulmamış bir de boş kimlik bulundu. Boş kimliğin, diğer sahte kimliklerin deşifre olması halinde Velioğlu'nun hazır bulundurduğu tahmin ediliyor.
       Örgütün 1994'te İstanbul'da çek yat altında kaçırdıkları 'Menzil' grubu lideri Fidan Güngör ile Malki davasının kayıp sanığı Mehmet Sümbül'ün ehliyetleri de operasyonda ele geçirilen malzemeler arasından çıktı.