The Others Oruç cinayetine 20 yıl hapis cezası

Oruç cinayetine 20 yıl hapis cezası

18.01.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Oruç cinayetine 20 yıl hapis cezası

Oruç cinayetine 20 yıl hapis cezası


       İnönü Üniversitesi'nde oruç tutmadığı için öldürülen Ümit Cihan Tarho ile ilgili davada, tutuklu sanık Kadir Kılıç 20 yıl ağır hapse mahkum edilirken, tutuksuz yargılanan sanıklar, 5 ay ile 1 yıl 8'er ay arasında değişen hapis cezalarına çarptırıldılar.
       Malatya Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, Kılıç dışında katılan olmadı. Kısa süren oturum sonucunda mahkeme heyeti, Kılıç'ı kasten adam öldürmek suçundan önce 24 yıl ağır hapis cezasına, daha sonra duruşmadaki iyi
       halini göz önünde bulundurarak 20 yıl hapis ve ömür boyu kamu hizmetlerinden men cezasına çarptırdı.
       Mahkeme heyeti ayrıca, tutuksuz yargılanan sanıklar Caner Öztürk, Mehmet Hanifi Azdukoğlu, Muhammet Şahiner, Bedri Yaylagül, Fatih Gökalp, Levent Mutlu, İrfan Koçak ve Memiş Dündar'a kavgaya katılma, ölüm veya müessir fiil suçundan bir yıl 8'er ay, Korkut Özalp'e de aynı suçtan 5 ay hapis cezası verdi.
       İnönü Üniversitesi yerleşkesi yanındaki otobüs duraklarında 7 Ocak 1998'de oruç tutmadığı gerekçesiyle bıçaklanarak öldürülen Ümit Can Tarho'nun katil zanlıları olarak yargılanan sanıklar hakkında 24'er yıl hapis cezası isteniyordu.