The Others Otomobil satın almak tarihe mi karışıyor?

Otomobil satın almak tarihe mi karışıyor?

07.05.2015 - 13:44 | Son Güncellenme:

Bir otomobili satın almak yerine, sağladığı maliyet avantajları nedeniyle uzun dönemli kiralama günden güne artıyor

Otomobil satın almak tarihe mi karışıyor

Bir otomobili satın almak yerine, sağladığı maliyet avantajları nedeniyle uzun dönemli kiralama günden güne artıyor. Önceleri şirketlerin tercih ettiği ve genellikle “Filo Kiralama” olarak tanımlanması nedeniyle sadece şirketlere özgü bir hizmet olduğu sanılan uzun dönemli otomobil kiralama, aslında bireylere de yapılabiliyor. Gelişmiş ülkelerde çok yaygın olarak kullanılan uzun dönemli otomobil kiralama, ülkemizde de hızlı biçimde yaygınlaşıyor.

Haberin Devamı

Uzmanların hesaplamalarına göre, otomobilinizi satın almak yerine kiraladığınızda, cebinizden çıkan toplam maliyet çok daha düşük seviyelerde kalıyor.

Örneğin; 50 bin TL’ye satılan bir aracı kendi birikimlerinizle satın almayı tercih ederseniz, bu tutarı ilk gün peşin olarak satıcıya ödeyecek ve bir bankada mevduat olarak değerlendirilmeniz halinde elde edeceğiniz faiz gelirinden vazgeçmiş olacaksınız. Ayrıca, bu aracı kullanım süresi boyunca her yıl Motorlu Taşıt Vergisi, Kasko Sigorta, Zorunlu Trafik sigortası ve bakım onarım giderlerine ilave olarak katlanacaksınız.

Aynı aracı banka kredisi ile satın almak istediğinizde yasa gereği tamamını kredi olarak alamayacak, %30’unu, yani 15 bin TL’sini cebinizden, kendi birikiminizden ödeyecek, bu tutarın faiz getirisinden mahrum kaldığınız gibi, bankadan kredi olarak aldığınız kalan % 70’lik kısmı içinde faiz maliyetine katlanacaksınız. Ve yine, kullanım süresi boyunca her yıl Motorlu Taşıt Vergisi, Kasko Sigorta, Zorunlu Trafik sigortası ve bakım onarım giderleri ilave maliyetleriniz olacak.

Haberin Devamı

Oysa; söz konusu 50 bin TL’lik aracı 3 yıllık bir süre için kiraladığınızda yaklaşık olarak aylık 1.000 TL kira ile 3 yılda toplam sadece 36 bin TL ödemiş olacaksınız. Bunun dışında hiçbir ilave maliyetiniz olmayacak. Çünkü, kendi birikiminizle ya da banka kredisiyle satın alma örneklerindeki Motorlu Taşıt Vergisi, Kasko Sigorta, Zorunlu Trafik sigortası ve bakım onarım giderleri kiralama şirketi tarafından ödenmiş olacak.

Kısacası, uzun dönem otomobil kiralama sayesinde, hem hayalinizdeki arabayı cebinizden toplu para çıkarmadan kullanabilecek hem de toplamda önemli bir maliyet avantajından yararlanarak bütçenize fayda sağlayabileceksiniz. Üstelik, aracınızın zorunlu trafik sigortası, KASKO’su, motorlu taşıtlar vergisi, bakımı, onarımı, arıza halinde kurtarma ve çekici masrafları, yaz-kış lastik değişimleri ile uğraşmak zorunda kalmayacaksınız.

Sadece şirketlere değil, bireylere de uzun dönem araç kiralama hizmeti veren Garanti Filo, web sitesinde, birçok farklı marka ve model otomobil arasından fiyat karşılaştırması yaparak, kolaylıkla araç seçme imkanını sunuyor ve online olarak zahmetsizce kiralama talebinde bulunmaya imkan veriyor.

Haberin Devamı

Garanti Filo web sitesini hemen ziyaret edin ve vakit kaybetmeden uzun dönem araç kiralamanın avantajlarından yararlanın. Garanti Filo web sitesini ziyaret etmek için tıklayın.