The Others Özel haber logosu

Özel haber logosu

10.05.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

ANKA Ajansı Haber Müdürü Ömür Üzelce Okur Temsilcisi’ne gönderdiği e-mailde ajansın 21 Nisan saat 13.36’da “Duygusal ilişki ve derslere girmeme dershaneden atılma sebebi” başlıklı özel haberinin Milliyet gazetesinde manşet olduğunu hatırlatarak şöyle diyor:

Özel haber logosu

“Bu bizi mutlu etti. Ancak haberin, ‘Bahar Atakan’ imzalı ve ‘Özel haber’ logolu verilmesi bir o kadar üzdü. Ajans haberlerinin kaynak gösterilmeden kullanılmasının neredeyse alışkanlık haline geldiği günümüzde, özel haberlerin bile bir başkası tarafından imzalı şekilde sunulması, ajans bünyesinde çalışan ve habere emek harcayan muhabir arkadaşların şevkini kırdığı bir gerçektir. Haber, geliştirilebilir, bir cümle veya bir paragrafla dolgunlaştırılabilir. Ancak bu durum, kaynağın ajans olduğu gerçeğini değiştirmez.”
Ankara Büro muhabirlerimizden Bahar Atakan’ın yanıtı ise şöyle
“Habere konu olan dershanenin yaptığı açıklamayı, ilk olarak 19 Nisan’da Haber 2000 sitesinde okudum. Bunun üzerine, konunun boyutlanabileceğini düşünerek üzerinde çalıştım. Dershanenin basın kuruluşlarıyla iletişimini sağlayan Göktürk Tunçtürk, 20 Nisan 2010 saat 15.21 itibariyle aralarında ANKA Haber Ajansı’nın da bulunduğu pek çok muhabir, gazete ve internet haber sitesine bir basın bülteni gönderdi. Bültende, bir gün önce internet sitesinde yer alan açıklamada, işlenen konu yer alıyordu. Haberi incelediğimde, daha önce pek çok kişiye gönderilen basın açıklamasından öteye giden bir bilgi olmadığını tespit ettim.
Bunun üzerine konuyu boyutlandırabilmek amacıyla haberimde de yer aldığı gibi dershane yetkilileriyle yaptığım görüşmelerde bültende konu edilmeyen haber unsurları edindim. Bu doğrultuda bir haber hazırladım.”