The Others Özel harekatçının can güvenliği yok!

Özel harekatçının can güvenliği yok!

08.12.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

Özel harekatçının can güvenliği yok!

Özel harekatçının can güvenliği yok

       DYP Şanlıurfa Milletvekili Sedat Bucak ve Özel Harekat Dairesi eski Başkan Vekili İbrahim Şahin "can güvenliğini" gerekçesiyle Susurluk davasının 12. duruşmasına katılmadı. Mahkeme, Bucak, Şahin ve Yaşar Öz'ün duruşmalardan vareste tutulma istemini reddetti.
       Tutuksuz yargılanan Özel Timci polis memurları Ayhan Çarkın, Oğuz Yorulmaz, Ercan Ersoy, Ayhan Akça, Ziya Bandırmalıoğlu'yla, öldürülen Ömer Lütfü Topal'ın iş ortakları Ali Fevzi Bir ve Sami Hoştan, başka suçtan tutuklu uyuşturucu kaçakçısı Öz'le Bucak'ın şoförü Abdülgani Kızılkaya'nın katılımıyla dün saat 10.15'te İstanbul 6 No'lu DGM'de görülen duruşmada, heyet değişikliği oldu ve başkanlığı Köksal Şengün'ün yaptı.
       Heyetin, önceki duruşmalara başkanlık yapan Sedat Karagül'ün hastalığı nedeniyle değiştiğini, dosyanın incelendiğini belirten Şengün, Başbakanlık Teftiş Kurulu raporunun dava dosyasına ulaştığını bildirdi.
       Şahin'in avukatı Uğur Önder, ellerinde müvekkilinin yasadışı DHKP / C'nin hedefi olduğuna dair belge bulunduğunu, Şahin'in bu nedenle duruşmaya gelemediğini söyledi. Yargıç, Bucak'ın da avukatı aracılığıyla gönderdiği dilekçede tehdit nedeniyle duruşmaya gelemediğini bildirdiğini tutanaklara geçirdi. Çarkın da geçen duruşmaya ameliyat nedeniyle katılamadığını bildirdi.
       Hoştan'ın avukat Hüsamettin Nişancı, Mehmet Ağar'da olduğunu gibi, müvekkiline de Memurin Muhakematı Kanunu'nun 15. maddesinin 2. fıkrasına göre uygulama yapılmasını istedi.
       Öz'ün avukatı Suat Narin ise, Mehmet Eymür'ün beyanının tutarsız olduğunu, tanığın MİT ve Emniyet arasındaki anlaşmazlık nedeniyle Ağar'ı karalamak için bu tür beyanlarda bulunduğunu iddia etti. Eymür'ün davayı aydınlatma amacı taşımadığını savunan Narin "Hakkında, iftirada bulunmak suçundan mahkemenin suç duyurusunda bulunmasını istiyoruz" dedi.
       Söz alan Öz de, Eymür'ün gelişmelere göre senaryolar hazırlayarak tanıklık yaptığını ve Tarik Ümit'i kaynak gösterdiğini belirterek "Eymür, Kıbrıs'taki bankaya gizli ortaktı. Ümit, benim bankadaki hissemi ona satmış. Paramı geri vermemek ve başımı belaya sokmak için böyle bir senaryo hazırladı" iddiasında bulundu.
       Savcılığın görüşü doğrultusunda vareste tutulma istemini reddeden yargıç, Eymür hakkında suç duyurusunda bulunulması isteminin de kararla birlikte ele alınmasını uygun buldu.

       Avukat Önder tarafından MİT eski görevlisi Eymür'ün iddialarına karşı mahkemeye sunulan, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Halil Tuğ imzalı ve "Sayın Mehmet Ağar, Elazığ Milletvekili" başlıklı yazıda, şöyle deniliyor:
       "13 Ekim 1998 günlü dilekçeniz incelenmiş olup, Dev - Sol lideri Dursun Karataş'ı yakalamak amacıyla Tarık Ümit, Nurettin Güven ve Yaşar Öz isimli şahısların katılımıyla Almanya'ya eroin gönderildiği ve orada da yakalattırıldığına dair Genel Müdürlüğümüz Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı arşivinde böyle bir kaydın bulunmadığı tespit edilmiştir."