The Others Özgürlük Parkı’nda artık engel kalmadı

Özgürlük Parkı’nda artık engel kalmadı

05.06.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Özgürlük Parkı’nda artık engel kalmadı

Özgürlük Parkı’nda artık engel kalmadı


Kadıköy Belediyesi, engelliler için Selamiçeşme’de tuvalet yaptırdı


       Yeniden düzenlenen Selamiçeşme’deki Özgürlük Parkı içerisinde Kadıköy Belediyesi tarafından yaptırılan tuvalet, ilçede yaşayan engellileri memnun etti. Belediye yetkilileri, bedensel engellilerin yararlanabileceği tuvaletlerin bundan sonra da yapılacağı müjdesini verdiler.

Eksikler tamamlanıyor

       İlçedeki halka açık ikinci engelli tuvaletini içinde barındıran Özgürlük Parkı’nda bir bay ve bir bayan yeri bulunuyor. Engellilerin giriş çıkışlarda tekerlekli sandalyeleriyle rahatça hareket edebilmeleri için rampalar inşa edilmiş. Kadıköy Belediyesi Basın Danışmanı Engin Aktel, yaptırdıkları tuvaletler hakkında şunları söyledi:
       “Merkezi yerlerde engellilerin de rahatça girebileceği tuvaletler inşa etmeyi amaçlıyoruz. Çünkü önceki kent planlamacıları onların da bizimle beraber yaşadığını fark etmemiş. Şimdi Kadıköy Belediyesi olarak bu konudaki eksikleri tamamlamayı hedefliyoruz. İnsanların en temel ihtiyaçlarından olan tuvaletleri de temiz, bakımlı ve özellikle de engelli vatandaşlarımızı düşünerek yapmaya çalışacağız. Dışarıda büyük sıkıntı yaşayan özürlü insanların, bu problemlerini çözmek için de ileride büyük projelere imza atacağız."
       Kent içinde engellilerin de yaşadığının unutulduğunu vurgulayan Türkiye Sakatlar Derneği Kadıköy Şubesi Başkanı Gülçin Erdiş, belediyelerin bu konuya daha fazla ağırlık vermeleri gerektiğini söyledi.

Unutmamalı

       Son dönemlerde belediyelerin çalışmalarında engellileri düşünmeye başladığını belirten Erdiş şöyle konuştu:
       “Kadıköy’de yaptırılan tuvaletler bizi mutlu ediyor ancak daha fazla olması için ısrarlarımızı sürdürüyoruz. Sağlam insanlar için yapılan genel tuvaletler inşa edilirken, engelli insanlar da düşünülmeli. Son iki üç senedir, kaldırımlar, parklar yapılırken, engellilerin de varlığı hatırlandı, projelerde onlar da düşünüldü. İnsanlarda engellilere karşı bir bilinçlenme ön plana çıkıyor. Kentteki bütün yaşam alanlarında engellilerin de kullanabilecekleri tuvaletler olmalı. Klozetlerin tekerlekli sandalye seviyesinden daha yüksek olması ve lavaboların duvarın biraz içine geçmesi gerekiyor, bütün duvarlarda tutunmak için barların da olması gerekli."

Her şey düşünüldü

       Özgürlük Parkı, 120 dönümlük bir alana sahip. Burası düzenlenerek dinlenme ve piknik alanları oluşturuldu. 10 Haziran’da açılacak olan parkta koşu ve bisiklet parkurları, cimnastik ve çocuklar için oyun alanları yer alıyor. Parkta ayrıca bir Açık Hava Tiyatrosu bulunuyor.