The Others Park kaderini değiştirdi

Park kaderini değiştirdi

13.10.2002 - 00:00 | Son Güncellenme:

Park kaderini değiştirdi

Park kaderini değiştirdi



Park kaderini değiştirdi


Yıllarca tinerci çocukların ve bağımlıların mekânı olduktan sonra, 1995’te Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nın (TEGV) ‘Eğitim Parkı’na dönüştürdüğü Fındıkzade’deki 25 bin metrekarelik ‘uyuşturucu merkezi’, sahipsiz, yoksul çocukların umut kapısı oldu. Birçok çocuk Eğitim Parkı’nın olanakları ile yaşamını düzene koydu, iş sahibi oldu. Bunlardan biri de Ahmet Eray.

Altı yıl gidip geldi
Ahmet Eray, Topkapı’dan her gün yürüyerek ve daha sonra taşındığı Esenler’den bisikletle Fındıkzade’ye altı yıl boyunca gidip geldi. Bilgisayar ile de Eğitim Parkı’nda tanıştı. Microsoft’un 350 bin dolar ayırarak yürüttüğü ‘bilgisayar okuryazarlığı projesi’ için kampa getirilen bilgisayarlar, bu harika cihazlara büyük yakınlık gösteren Eray’a emanet edildi.
Eray’ın bilgisayar ile tanışması, hayatının akışını değiştirdi. Programı yürüten KoçSistem görevlileri, Eray’ı keşfettiler ve onu şirkete aldılar.
Bugün 18 yaşında olan Ahmet, KoçSistem’in işleri kapsamında Başak Hayat’ın bilgisayar donanımı sorumlularından biri.

İlk maaşı annesine gitti
Ahmet, Koç Sistem’de aldığı ilk maaşla annesine çamaşır makinesi aldı. Şirketteki staj döneminden sonra İMKB gibi önemli bir kurumda görevlendirilen Ahmet, bunun için çok çalıştığını ve hedeflerine teker teker ulaştığını belirtiyor.
Ahmet, bilgisayara olan tutkusunu şu sözlerle dile getiriyor:
"Bilgisayarı ilk gördüğüm an hayatımın bir parçası olduğunu anladım. Ondan sonra çok çalıştım ve gerek yaz okulunda gerekse eğitim döneminde kamptaki kardeşlerime öğretmenlik yaptım. Hiçbir zaman sıkılmadım. Beni yolda gördüklerinde bile soruyorlar. Seve seve yardım ediyorum. Daha bu yaşta kendimi öğretmen gibi hissediyorum. Onlara baktıkça eski dönemlerimi hatırlıyorum. Unutamam o günleri."
Ailesinin isteği ile İmam Hatip Lisesi’ne giden ve olanaksızlıklar yüzünden ortaokulu zor bitiren Ahmet, daha sonra bir televizyon tamircisinin yanına çırak olarak verilmek istenmiş. Ancak TEGV’in de ısrarı üzerine bir liseye yerleştirilmiş. Şu anda ayda 700 milyon maaş alıyor ve kardeşlerinden biri hâlâ okula gönderilmiyor.