The Others Pazartesi yazıları

Pazartesi yazıları

31.03.2003 - 00:00 | Son Güncellenme:

Pazartesi yazıları

Pazartesi yazıları


GEÇENLERDE sabah televizyonu açtım, kanalları dolaşıyorum. Savaşın durumu nedir diye zaten hep kanalları dolaşıyorum. Bir baktım şakır şakır göbek atıyor koca koca kadınlar. Şu sabah programlarından biri... Normal zamanda anladık da şu bir karış ötemizde savaş oluyor biz şakır şakır oynuyoruz. Hanıma; "Hanım, şu kadınların haline bak. Sabahın köründe üşenmeden gelmişler. Yok mu bunların çocukları, torunları?" dedim. Anlaşılan kocalarını yollayıp yollara düşüyorlar... Hanım pek öyle düşünmüyor; "Bey sana ne? Kıt kanaat geçiniyor insanlar, tek eğlenceleri bu. Yemek yap, ütü yap, çocuk bak, akşam da eve gelen huysuz adamın dırdırını dinle. Hiç olmazsa böyle rahatlıyorlar"... "Bak bak, anlaşılan senin de içinden geçiyor oraya gitmek". Hadi başladık mı biz münakaşaya. "Eğitim programı olsa, hani yarışma programı, bilgi görgü artar, yararı var. Ama bir zibidinin yanında döne döne göbek atmak, doğru mu? Hem mahalleli de seyrediyor, bakkalı, manavı, kasabı..." Birden aklıma geliyor, kendimi düşünüyorum mahalleden geçerken ‘Senin hanım da öğlen vakti televizyonda iyi göbek atıyordu’ lafını işitsem ne olurdum? Bak işler savaştan nerelere geldi. Savaş bahane galiba, ben başka bir şeyin derdindeymişim meğer!

METİN Uca evladımın yarışmasının tiryakisiyiz. Ama ne zamana kadar? Şu saatleri değişene kadar. Çünkü aldılar haberlerden sonraya koydular yarışmayı. Neymiş, çok izleniyormuş, onun için diğer kanallarla rekabet olsun diye böyle bir değişiklik yapmışlar. Efendim o saatlerde bizim izlediğimiz diziler oluyor. Alışkanlık haline gelmiş. Şimdi onlardan vazgeçip de Metin Uca evladımızı izleyemiyoruz. Ben ve hanımın bir ricası var Star yöneticilerinden, yarışmayı daha önce yayınlanan saate koysunlar. İki arada bir derede kaldık...

HÜLYA kızımızın şovunda "Çocuklar Duymasın" dizisinin sevimli annesi Pınar Altuğ vardı. Hanımefendi bir kadın. Güler yüzlü, evimizin kızı gibi. Hanım da çok sever ama katıldığı programdaki saç rengini hiç beğenmedi. Kendisi pek bir anlar ya! Yok efendim böyle zarif hatları olan bir kadına öyle sarı boyalı saç olur muymuş, eski saç rengi çok güzelmiş, kıyafeti de garson hanım kıyafetine benziyormuş. Neyse benim ilgi alanımın dışında, ben hanımın düşüncelerine tercüman oldum o kadar.