The Others PKK parlamentosu zehir parlamentosu

PKK parlamentosu zehir parlamentosu

21.11.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

PKK parlamentosu zehir parlamentosu

PKK parlamentosu zehir parlamentosu

       PKK, sözde Sürgündeki Kürt Parlamentosu'nu, askeri kanadı ARGK'yı ve siyasi kanadı ERNK'yı uyuşturucudan elde ettiği parayla finanse ediyor.
       Suriye'nin denetimindeki Bekaa Vadisi'nde yılda 60 ton uyuşturucu üreten PKK'nın yıllık gelirinin 10 milyar mark olduğunu belirleyen Türk istihbarat birimleri, örgütün, bu parayla Güneydoğu'ya yapılan insan hakları amaçlı gezileri finanse ettiğini de ortaya çıkardı. Buna göre, Alman, İtalyan, Finlandiyalı, Yunanlı, İsveçli ve İsviçreli İnsan Hakları ve İnsani Yardım Komitesi üyeleriyle çoğunluğu komünist, sosyalist ve Yeşiller Partisi üyesi parlamenterlerin Güneydoğu gezilerindeki tüm masraflarını PKK karşılıyor.
       Söz konusu parlamenterlerin Avrupa'ya kaçan PKK'lılara iltica izni almasına yardım ettikleri ve her izin için örgütten komisyon aldıklarını belirten Yalova Termal Kaymakamı Kasım Esen, "Çoğunluğu uyuşturucu bağımlısı olan bu parlamenterler mark zengini. Bir eli balda bir eli yağda yaşayan bu parlamenterlerin son 10 yıldaki zenginliklerinin araştırılması halinde altından PKK çıkar" dedi.

       İnsan hakları ihlallerini araştırma bahanesiyle sık sık Doğu ve Güneydoğu'ya gelen bazı Avrupalı parlamenter ve temsilcilerin adları şöyle:
       ALMANYA: Yeşiller Partisi'nden Siegferlad Martsch, Angeliga Beer, Amke Dietre Scheueri, Franz Spindler, Chiristine Grabe, Ralf Paesler, Sabine Krahmer.
       Steffen Tippach başkanlığında Axel Selbert, Jan Keetman, Uwe Dann, Ralf Pasler, Michael Kipper, Ulrich Kipper, Robert Rach, Jutta Bartels'ten oluşan bir heyet, Almanya Federal Meclisi İnsan Hakları ve İnsancıl Yardım Komisyonu Başkanı Friedich Vogel.
       İTALYA: Yeniden Kurtuluş Partisi Milletvekili Angela Bellei başkanlığında bazı hükümet dışı kuruluşların temsilcileri, Chiare Ingrao, Giovanni Russo Spena, Raffaella Tiscari, Emilio Molinari.
       FİNLANDİYA: Kızılhaç Müdürü Tom Lofstedt, milletvekili Biarne Kals, İnsancıl İşler Departmanı'ndan Edmund Cain, milletvekilleri Bjarne Kallis ve Marjut Kaarilahti.
       YUNANİSTAN: PASOK'tan Nora Kocelli, İlias Papalias, Dimitris Vaunatsos, YDP'den Panayiotis Kamenos, Siyasi İlkbahar Partisi'nden Maria Mahera.
       İSVEÇ: İnsan Hakları Komisyonu ve Kürtlerin Hakları İle İlgili Komisyon üyesi olan Liberal Parti Milletvekili İngela Martenson.
       İNGİLTERE: Lord Avebury, İşçi Partisi milletvekilleri Ann Clwyd, John Auistin Walker.
       İSVİÇRE: Milletvekilleri Eugene David, Angelina Frank Hauser.

       Avrupa ülkelerinin, Kürt kökenlilere siyasi mülteci olarak çeşitli kolaylıklar sağlaması ve PKK terör örgütünün derneklerini siyasi dernek statüsünde değerlendirip kontrolden uzak tutmaları, örgütün uyuşturucu kaçakçılığında Avrupa ülkelerinde organize olmasını sağlıyor. Örgüt adına çalışan dernek ve mülteci kamplarında buluşan militanlar uyuşturucu maddelerin sokaklarda perakende satışı için görevlendiriliyor.
       PKK'nın uyuşturucu ticaretinde kullanmak amacıyla Avrupa ülkelerinde açtığı derneklerin sayıları şöyle:
       Almanya (178), Fransa (23), İsveç (20), İsviçre (13), ABD (13), Hollanda (12), Avusturya (10), İngiltere (10), Danimarka (9), Belçika (6), Yunanistan (6), Norveç (5), Finlandiya (2), İtalya (2), İspanya (1), Lüksemburg (1), Polonya (1).