The Others PKK Stinger füzesi alıyor

PKK Stinger füzesi alıyor

08.07.1997 - 00:00 | Son Güncellenme:

PKK Stinger füzesi alıyor

PKK Stinger füzesi alıyor

İstihbarat birimlerinin hazırladığı PKK raporunda örgütün helikopter düşürmek için Stinger füzesi arayışına girdiği belirtildi

İSTİHBARAT birimleri, son Kuzey Irak operasyonu sırasında, iki Türk helikopterinin PKK tarafından düşürüldüğünün tesbit edilmesinin ardından, PKK'nın SAM - 7 gibi demode füzeler yerine, şimdi de Stinger füzesi arayışına girdiğini, bu nedenle de bütün dikkatlerini komşu ülkelere çevirdiğini bildiriyor. MOSSAD, CIA ve Türk istihbarat kaynaklarına göre komşular, PKK'ya doğrudan destek veriyor.
Türk istihbarat birimlerinin, Cumhurbaşkanı ve Başbakan'a sundukları özel raporlarda, İran, Suriye, Yunanistan, Romanya, Bulgaristan, Rusya, Ermenistan ve Kıbrıs Rum Yönetimi PKK'ya destek vermekle suçlandı.

Atina yakınlarındaki Lavrion eğitim kampı dışında, Makedonya sınırına yakın bir bölgede, Yunanistan ikinci bir kamp yerini PKK'ya verdi. Bu kamplarda eğitilen militanlar, küçük gruplar halinde Meis Adası ve Meriç Nehri üzerinden Türkiye'ye sevkediliyor.

PKK Kuzey Irak'ta zor duruma düşünce, kamplarının bir bölümünü Ermenistan'a taşıdı. PKK'ya Ermenistan Rus yapısı Doçka uçaksavar silahları, kaleşnikof ve değişik silahlar veriyor. Ermenistan topraklarındaki kamplarda eğitim gören PKK'lılar Ağrı, Van, Ardahan ve Iğdır'da sabotajlara çıkıyor.

PKK beş yıldan bu yana, Türkiye - İran sınırında üs kurmaya başladı. İran helikopterleri, Türkiye'nin Kuzey Irak operasyonlarında yaralanan PKK militanlarını, İran'daki hastanelere sevkediyor. İran, PKK'ya lojistik destek de veriyor.

Yunanistan'daki kamplarda eğitilen PKK'lılar, Suriye üzerinden Türkiye'ye geçiyor. Abdullah Öcalan ve kardeşi Osman Öcalan, Suriye silahlı kuvvetlerinin tahsis ettiği helikopterlerle, sürekli olarak Bekaa'daki PKK kamplarını ziyaret edip, denetlemelerde bulunuyorlar.

Rusya, Bulgaristan ve Romanya da PKK'ya destek sağlıyor. Sofya yakınlarındaki Grolanya'da bulunan bir kamp sahasında, 100'ün üzerinde PKK militanını Bulgar subaylar eğitiyor. Rusya, Kürt Evi ve Kürt Köyü ile PKK'ya destek verirken, Romanya'da eğitilen PKK militanları da kara ve deniz yoluyla Türkiye'deki sabotajlara gönderiliyor.