The Others PKK'nın "Salman Rüşdi"si: PKK iki yüzlü

PKK'nın "Salman Rüşdi"si: PKK iki yüzlü

21.02.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

PKK'nın "Salman Rüşdi"si: PKK iki yüzlü

PKKnın Salman Rüşdisi: PKK iki yüzlü


Ankara AA


       PKK'nın kurucuları arasında yer alan, örgütle ters düştükten sonra "Apo'nun Ayetleri" adıyla kitap yazdığı için hakkında ölüm cezası verilen Selim Çürükkaya, PKK'nın "hain" olduğu gerekçesiyle yüzlerce kişiyi öldürdüğünü belirterek, şimdi Öcalan'ın idam edilmemesi için uğraşanların iki
       yüzlü davrandığını belirtti.
       Abdullah Öcalan'a muhalefet ettiği için hakkında ölüm cezası verilince Almanya'ya sığınan Çürükkaya, Avrupa sokaklarında Öcalan'ın idam edilmemesi için eylem düzenleyenlerin kardeşi Sait Çürükkaya'yı idam ettiğine dikkat çekti.
       İnternette, "Kamuoyuna" başlıklı bir bildiri yayınlayan, PKK'nın siyasi bir kimliğe dönüşmesinin mümkün olmadığını bildiren Çürükkaya, "Dr. Süleyman kod adlı kardeşim Sait Çürükkaya, 1991'de Çukurova Tıp Fakültesi'nde okurken örgüte katıldı, 1993'te Diyarbakır sorumlusu yapıldı. Kardeşim daha sonra Kuzey Irak'a götürülerek infaz edildi" görüşünü savundu.
       "Kardeşimi idama çarptıranlar, bugünlerde Avrupa sokaklarında idamın kaldırılması için yürüyüş yapıyorlar" diye tepkisini dile getiren Selim Çürükkaya, şunları söyledi:
       "Başta Öcalan ve birinci derecede müridi olanlar, yüzlerce örgüt mensubunu hain, işbirlikçi, provokatör ilan ederek idam cezasına çarptırdılar ve infaz ettiler, ediyorlar. Bugün ise idam cezasına karşı olduklarını söylüyorlar. Yüzlerce örgüt kadrosunun idam emrini veren Öcalan'ın idam edilmemesi için imanlarını satışa çıkarmışlar. Türkiye Cumhuriyeti bile Öcalan'ı açıkça yargıladı ve ifadelerini bütün dünyaya dağıttı. Doktor Süleyman'a yaptıkları gibi sudan bahanelerle yüzlerce kadroyu idam cezasına çarptıranlara hangi sıfatları takacağız? Ajan diye idam edilen Bekaa Vadisi'nde yatan yüzlerce cesedin hesabını kimler verecek?"
       "Apo'nun Ayetleri" isimli kitabı yazdığı için kendisine "ajan", "hain" suçlamalarında bulunulduğunu belirten Çürükkaya, bu iddialara alaycı üslubuyla şöyle karşılık veriyor:
       "Bu ajanlıkta çok az para veriyorlar. 7 senedir biriktiriyorum, bilgisayar parasını zor bela tamamlayabildim. Yaptın mı Öcalan gibi, Cemil Bayık, Osman Öcalan, Mustafa Karasu, Ali Haydar Kaytan, Kani Yılmaz gibi yapacaksın ki, dolarlar çuvalla gelsin. Ben kinci değilim. Apo'nun Ayetleri kitabında sadece tanık olduklarımı yazdım.
       Cezaevinden Bekaa'ya gider gitmez gerçeği gördüm. Karşı çıktım. Susturuldum. Bir yıl boyunca düşündüm, dolaylı yollardan eleştirilerimi yaptım. Önümde fazla seçenek yoktu. Ya intihar edecektim, ya da Kürt halkına gerçek PKK'yı anlatacaktım. Anlatmayı doğru buldum. Anlattıklarımın hangisi yalandı? Büyük önderin aslında küçük biri olduğunu yazdım."
       Kitabını okuyan iki kişinin vurulduğunu, Kani Yılmaz'ın kendisiyle ilgili "idam kararı" açıkladığını belirten Çürükkaya, "Türk Devleti, bugüne kadar kitap yazdı diye, kime idam cezası vermiştir? Ben bir kitap yüzünden 7 yıldır hapis hayatı yaşıyorum" diyerek örgütün gerçek yüzüne işaret etti.
       PKK mensubu olduğu için Türk mahkemeleri önünde 140 sayfalık savunma yaptığını, savunmasında büyük eleştirilerde bulunduğunu ve kendisine 8 yıl hapis cezası verildiğini kaydeden Çürükkaya sözlerini şöyle bitirdi:
       "Böyle bir savunmayı Öcalan'a yapsaydım, kesinlikle idam edileceğimi tüm örgüt kadroları bilir. Kendimiz başkalarına zulüm yaparsak meşru, başkası bize benzerini yaparken bağırırsak, komik duruma düşeriz. PKK'nın bugün içine düştüğü trajedi budur."